Bloei natuurlijk vanuit jouzelf

Er zijn van die dingen die jij gewoon een keer gedaan wilt hebben of waar jij eigenlijk in eerste instantie niet aan denkt. Uiteraard vallen daar dan veel buitenlandse activiteiten onder, echter in eigen land valt er veel te beleven. Zo heb ik diverse uitstapjes al jaren in mijn hoofd alleen ben ik er nooit aan toe gekomen. Uiteraard zal dat een reden hebben. En inderdaad dat is zo. Daar ben ik opnieuw achter gekomen.

 

Toerist in eigen land


Toerist in eigen land
Toerist in eigen land

We hebben thuis besloten om onze zogenaamde (Hollandse) gezamenlijke wensenlijst in een hoge hoed te doen en hieruit zo af en toe een papiertje te trekken. Dat wat opkomt, wordt gevolgd. In de psychologie is daar zelfs al een bepaalde richting in te vinden. Bepaal jouw dag door kop of munt. Sla eens rechtsaf waar jij altijd links gaat. Laat een dobbelsteen bepalen. Jij zult zien dat het zulke mooie ervaringen gaat brengen. Weg controle. Want bestaat er eigenlijk wel controle?

 

Het eerste papiertje mag dan ook geen toeval zijn. Precies in de periode dat het mogelijk is, worden wij op pad gestuurd. Namelijk naar de Keukenhof. In de periode van 20 maart tot en met 18 mei kan deze bezocht worden. "Moet dat?" vraagt mijn zoon Max. "Ja!" ben ik duidelijk. Achteraf vond hij, en hij niet alleen, het SUPER!

 

Een hele kleine impressie


Ongelofelijke Rust


Minimaal 33 nationaliteiten doen op zomaar een dag wat wij normaal in het buitenland doen. Ze bezoeken een landelijk toeristische attractie. Duizenden mensen allen gestuurd door de prachtige en kleurrijke natuur. Met als resultaat..... RUST! Ongelofelijke RUST. Het is direct duidelijk. Het is de natuur die hier bepaalt. 

 

Deze pracht


jouZELF in bloei tegenkomen
jouZELF in bloei tegenkomen

Zowel vanaf de zijlijn als er direct midden in, was het fantastisch te ervaren dat wanneer jij werkelijk vanuit jouZELF in bloei staat, jij hierdoor bepaalt hoe een sfeer is. En woorden zijn dan overbodig.

 

Puur en alleen stralen. Uitstralen van jouw eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Heerlijk om op die manier jouZELF tegen te mogen komen en opnieuw een les mee naar huis te nemen.

Op een bepaald moment, zegt Max;

 

 "Bij het zien van deze pracht aan #bloemen, voel ik vooral mijZELF. Mijn #hart. Mijn adem. Mijn rust"

 

Mijn Inzicht


Dat realiserend, pakte ik mijn dagboekje en begin mijn aantekeningen te maken. Inzichten die ik nu, na al mijn studies en ontmoetingen, mag hebben. Niet voor niets heeft het dus even geduurd voordat ik naar het Keukenhof mocht gaan. Misschien had ik dan "alleen maar" diep onder de indruk geweest.

 

Bloei vanuit jouZELF
Bloei vanuit jouZELF

Velen zal bekend zijn dat de tulpenbol eeuwen geleden een wettig betaalmiddel was. Ook was het een laatste redmiddel tijdens de oorlog tegen de honger. Echter de tulpenbol als inspirator van jouw eigen bloei, zal voor velen misschien nieuw zijn.

 

De bol van de tulp komt uit meerdere generaties = LAGEN. Door de jaren heen, is de bol gevormd tot wat hij NU is. Door deze met zijn wortelen goed in de aarde te plaatsen. Aarden in eigen grond. Borgen. Te voeden. Gaat deze van binnenuit groeien!

 

Door de juiste voeding van aarde en water en het licht te volgen, heeft het de kracht om uiteindelijk vanuit zichzelf tot bloei te komen.

 

Gevormd uit meerdere generaties. Echter gegroeid uit zichzelf!

 

Door deze groei ontstaat er een unieke energie die een ieder weet te boeien en aan te trekken, waardoor er bij iedereen een beRUSTing ontstaat. 

 

Het is eigenlijk echter de buitenwereld die bepaalt of de groei beïnvloed wordt.

 

Als wij als mens deze wijze les uit de natuur tot ons nemen, kunnen wij NU groeien vanuit onze kern, gevormd door ons verleden en kracht halende uit alles wat ons NU voedt. 

 

Door alles te laten stromen. Niets te blokkeren. Komen wij tot onszelf. Iets unieks in al onze pracht! En, hierdoor ontstaat een heel mooi meganisme. Jij wordt aantrekkelijk voor de mensen om jou heen en raakt men automatisch in jou geïnteresseerd.

 

Ik ben nu al nieuwsgierig wat de hoge hoed ons de volgende keer brengt.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius Inspirator

+31 (0) 6 - 21 55 66 00

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Carmen Schaafsma (dinsdag, 06 mei 2014 18:02)

  Hallo Ronald,
  Wat een mooi blog! Het helpt mij in het (groei) proces waar ik nu in zit.

  Wat mij raakt is het zinnetje: Het is eigenlijk echter de buitenwereld die bepaalt of de groei beïnvloed wordt.
  Wat er bij mij bovenkomt is dat ik in het verleden gepest ben. Dat heeft mij toen heel erg beïnvloed, en vaak nog (onzeker).

  Ik ben aan het leren om het verleden te accepteren/te omarmen.
  Het is niet; of het verleden of nu het is er allebei, en het mag elkaar versterken.
  Is dat ook wat je bedoelt met 'groeien vanuit de kern'?

  Ik hoop ten volle te gaan stralen in al mijn pracht!

  Hartelijke groet, Carmen.

 • #2

  Ronald Osephius (dinsdag, 06 mei 2014 20:28)

  @Carmen dank voor je mooie en open reactie. Dat je op het www al kan en wilt delen dat je gepest bent, zegt veel over je positieve groei proces. Mijn oprechte compliment.

  Toen wij in de Keukenhof liepen, stonden er bordjes (regels/wetten) dat bepaalde gebieden niet betreden mochten worden. Uiteraard was dat voor veel mensen de uitdaging om het juist wel te doen. Er was zelfs een jongetje dat bewust de tulpen met voeten liep om te duwen / schoppen. Dit voelde bij heel veel mensen als geweld. Wat gaf dit jongetje het recht om de tulpen dit aan te doen. Echter de meeste mensen liepen door. Dit was niet aan hen. Tot een mevrouw vanuit haar diepste emoties de jongen toeriep. Die zich nergens van bewust was. Het voelde als pesten. De tulpen waren werkelijk geknakt. Echter hun schoonheid bleef! Ze hadden er zelf niet om gevraagd. Ze konden niets anders dan dit te accepteren.

  Wanneer je je wel laat blokkeren door de invloeden van buiten, dan zal je minder gaan stromen. Je kracht en schoonheid worden dan minder getoond. Kijk maar wat er met een tulp gebeurt die hangt. Door onder de kop een klein gaatje te prikken, wordt de luchtblokkade weggenomen en komt de kracht terug.

  Super dat je het verleden kan accepteren. (Er een gaatje inprikt) Je blokkade inziet. Weghalen zal niet gaan er is nu eenmaal op je gestaan. Wel laten stromen. Zodat je nog meer gaat stralen. Inderdaad Vanuit jouw kern!

  Je bloei zal de mensen opvallen!

  Met inspirerende groet

  Ronald Osephius • #3

  Carmen Schaafsma (dinsdag, 06 mei 2014 22:18)

  Hallo Ronald,
  Dank je wel voor je oprechte compliment en je mooie woorden! Ik heb ze opgeslagen in mijn hart.

  Hartelijke groet, Carmen.

 • #4

  Ineke van der Valk (vrijdag, 09 mei 2014 18:00)

  Hallo Ronald,
  Wat een mooie beschrijving van het groeiproces van de tulp. Je raakt me met je woorden. Het geeft veel herkenning in mijn eigen pad.

  Een aantal jaren geleden werd ik tijdens een aurareading vergeleken met een tulp. Op dat moment vond ik dat maar raar, want over het algemeen leest men je als een roos. Ik was verbaasd over de informatie die ik toen kreeg en daardoor ben ik de bloem beter gaan bekijken, niet op de manier zoals jij het nu beschrijft, maar naar het uiterlijk: hoe ze buiten groeit, hoe ze in een vaas staat, haar schoonheid eigenlijk.

  Al heel lang ben ik gek op tulpen, hoe groter de bos hoe mooier en kleurrijker. Ik besef nu, dat ze een groot voorbeeld zijn voor mij. Dank je wel.

  Kleurrijke groet,
  Ineke

 • #5

  Ronald Osephius (zaterdag, 10 mei 2014 11:17)

  @Ineke schoonheid komt vanuit binnen. Fijn dat ik je heb kunnen raken. Met inspirerende groet Ronald Osephius