Opstellingen

Daar staan de twee zonen tegenover hun vader. Al een ruime tijd geleden hebben zij van hem het bedrijf overgenomen. Even naar de notaris, tekenen, een horloge (als grapje) als dank en door met de bedrijven. En, toch lijkt de geest er uit. Ze zijn het belangrijke ritueel van respect en overdracht vergeten. Vandaag voeren zij dit onder mijn begeleiding door middel van een opstelling alsnog uit..... Ken jij ook het belang van persoonlijke en/of professionele rituelen?

Hij zegt tegen mij; 'het zijn nu maar drie scherven, alleen als ik het nu niet goed doe dan worden het er wel twintig. Dan is alles werkelijk stuk!' Ik antwoord hem dat het niet uitmaakt hoeveel scherven er werkelijk zijn. Het is de kunst van vergeven en respect wat bepaalt of iets kapot blijft of juist verbindt.

Op 4 mei herdenken wij onze gevallenen. Niet alleen die van de Tweede Wereld oorlog. Neen, wij denken speciaal aan hen die ervoor gezorgd hebben dat wij in Nederland in vrede kunnen leven. Wie / Wat herdenk jij (op 4 Mei) ?

Winstafname punt van zorg voor familiebedrijven Met deze kop opent de Financiële Telegraaf op vrijdag 20 juni jongstleden. Het artikel begint direct positief. Er is volgens KPMG spraken van groei. Hierdoor is er vertrouwen en durft men weer o.a. te investeren. De winstmarge staat onder druk door klanten en leveranciers. Zijn (familie)bedrijven dit door de jaren heen niet gewend?