REFERENTIES"In de Praktijk worden ze naar mij veel uitgesproken, alleen worden deze woorden dan niet door anderen gehoord. Laat jouw gevoel spreken!"

(Ronald Osephius)

 


Op deze pagina is het mogelijk om jouw referentie te plaatsen. Het blijkt dat het uitspreken van jouw gevoel over de zakelijke of particuliere diensten van Praktijk Osephius en/of de persoon Ronald Osephius voor anderen net die laatste duw in de rug kan betekenen. Heb jij vragen naar aanleiding van deze referenties neem dan gerust contact op!

 

Wat anderen vinden


Commentaren: 46
 • #46

  Pieter Kunst (donderdag, 07 juli 2022 09:50)


  “Ronald is er voor je, opent je ogen en je hart zodat je weer liefdevol aan de slag kunt met jezelf. Intensief en inspirerend maatwerk, voor mensen die echt iets willen doorbreken en aan het stuur willen zitten van hun eigen persoonlijke groei “ Pieter Kunst (ex-CEO�)

 • #45

  Ferry Trion (vrijdag, 29 januari 2021 14:45)

  Wat een fijn persoon! Ronald luistert heel goed en stelt mij de juiste vragen. Een prettige omgeving word gecreerd samen met de leuke hondjes. Niks word ingevuld je doet het echt zelf. Ik ben al 4x langs geweest gezien er de afgelopen jaren veel gebeurd is, en op elke gebied heb ik een goed gesprek kunnen hebben en met tips en tricks naar huis gegaan.

  Het prettige is dat er niet 1 standaard methodiek word toegepast, want het draait echt om jou. Dit vereist per situatie, per moment, verschillende manieren van het gesprek voeren. Dit kan zelfs veranderen tijdens een gesprek.

  Ik zou iedereen Ronald aan willen raden, je gaat sowieso met iets naar huis!
  (L)

 • #44

  Erik Leonard (maandag, 09 november 2020 16:24)

  Ronald heeft mij geholpen de ruimte te creëren om te groeien vanuit mijn eigen kracht.
  Hij heeft me inzicht gegeven in de manier waarop ik een nog diepere verbinding met mezelf aan kon gaan; zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Van Ronald heb ik geleerd de rust te nemen om te bezien en te reflecteren en vooral ook om los te laten. Oude pijnen uit het verleden kregen een plaats in onze sessies. Ronald ging daarbij écht op zoek naar wat ík nodig had om mezelf te ontwikkelen. Niet vanuit een standaard methode, script of checklist, maar wel met behulp van bestaande, soms eeuwenoude, wijsheden en modellen, aangevuld met zijn eigen kennis en ervaring. Maar bovenal werkten we op basis van wat ik zelf mee naar binnen nam. Zo kon ik ook zelf kiezen, wat ik weer mee naar buiten nam. En daar ben ik Ronald zeer erkentelijk voor.
  Dankjewel Ronald.

 • #43

  kristel (vrijdag, 25 september 2020 15:04)

  Ronald heeft me door de moeilijkste en meest droevige periode van mijn leven geholpen.
  Ik dacht het verdriet alleen aan te kunnen, maar ik was niet sterk genoeg...
  De sessies met Ronald waren zeer intens, zeer vermoeiend ook, maar zo verrijkend en opbouwend.
  Ik heb hard gewerkt aan mijn "opdrachten", en week na week tilde Ronald me naar een hoger niveau, en voelde ik mezelf groeien. Weliswaar met ups en downs.
  Ronald heeft "iets" in mij naar boven gebracht wat mij de kracht heeft gegeven om er bovenop te komen.
  Ik ben zo dankbaar voor zijn bijzondere en gepersonaliseerde aanpak.

 • #42

  Jens (woensdag, 19 februari 2020 13:13)

  Ronald luistert, houdt zich niet vast aan één specifieke weg, maar past zich aan, aan jouw specifieke situatie. Wat een verademing om met iemand te praten die vanuit een helicopterview jou begeleidt naar het vinden van antwoorden. De juiste vragen stellen op de juiste momenten en de juiste opmerkingen maken op de juiste momenten. Soms niet altijd leuk om te horen, maar... ik vond antwoorden die ik eigenlijk al had, alleen kon ik ze zonder hem niet vinden.

  Na aantal sessies was mijn (figuurlijke) rugzak tientallen kilo's lichter. Ik bekeek dingen vanuit een ander perspectief wat ervoor gezorgd heeft dat ik in bepaalde opzichten veel meer rust heb weten te vinden. Dagelijks heb ik hier nog profijt van.

 • #41

  Jeroen (dinsdag, 10 september 2019 10:40)

  Executive summary voor de haastigen, de ongedurigen, de onmiddellijke beslissers: ga met Ronald aan de slag!

  Op m'n pad naar bevrijdiging, van oude trauma's en overtuigingen loslaten, m'n eigen leven meer en meer in handen nemen, door m'n egoconstruct heen gaan, van 'moeten & willen' naar 'zijn', heb ik vele vormen van therapie/coaching/workshops mogen ontmoeten de voorbije 15 jaar, die me telkens verder brachten. En telkens na 2-3-4 jaren kwam er een punt dat de begeleidster(s)/begeleider(s) me niet meer verder konden brengen (of ik nog ergens niet aan toe was). En kom je op een punt dat klassiekere therapievormen (standaard dat 1u per week), of Persoonlijke groei-weekenden vanuit allerlei perspectieven, scholen, ... niet meer voldoen. Waar is die therapeut, coach, levensbegeleider, ..., die me nu verder kan brengen, door de volgende laag kan heen helpen? Waarvan ik binnen de 5 minuten weet dat hij/zij 'holding space' kan doen voor mij, mijn vertrouwen krijgt om nog steeds aan de slag zijn beschermingsmechanismen te laten vallen (want hij heeft ze toch door)? Die eclectisch werkt, intuïtief, op de moment zelf schakelt, aanvoelt, duwtje geeft, switcht tussen klassiekere werkvormen en 'alternatieve' energetische aanpakken, steeds het proces bij mij laat, blijkbaar feilloos aanvoelt wanneer iets gezegd dient te worden, nodig is? (Verschillende keren meegemaakt dat ik zelf voelde dat iets anders nodig was, iets afgerond was, net op punt stond om dat te zeggen en dat hij me net die ene seconde voor was.) Dat heb ik gevonden bij Ronald.

  Dus: wil je echt doorwerken aan belemmerende patronen, jeugdtrauma's, hardnekkige overtuigingen, ..., heb je de moed om erin te gaan, heb je het gehad met je oude en huidige zelf, wil je ergens doorheen geraken, ...: ga met Ronald aan de slag! Beste cadeau dat je mogelijk ooit in je leven aan jezelf geeft.

 • #40

  Annebet Nolen (vrijdag, 04 januari 2019 08:34)

  Ronald luistert naar mijn vraag en neemt me mee in zijn wereld van wijsheid en kennis.
  Hij stimuleert mij in mijn groei en laat me kennis maken met een andere kijk en inzicht.

  Regelmatig verwijs ik cliënten door naar Ronald.

 • #39

  Kat (zondag, 30 december 2018 17:38)

  Ronald bezit het enorme talent om, van zodra je hem ontmoet, dwars door alle jarenlang zorgvuldig opgebouwde muren en andere verdedigingsmechanismen heen te kijken, recht tot in je ziel. Hij analyseert en doorgrondt je in een fractie van een seconde. Prachtig maar ook confronterend; het vergt initieel wat moed om dit ook toe te laten ;-)
  Steeds opnieuw weet hij exact de vinger te leggen op de situatie en mij met een zacht of iets steviger duwtje in de juiste richting te sturen. Hij voelt ontzettend snel én goed aan waar iemand nood aan heeft. Regels en strikte procedures zijn niet voor hem weggelegd. Hij weet perfect op welke manier hij de antwoorden op je vragen tevoorschijn kan laten komen. Alle antwoorden zijn al in jezelf aanwezig! Ronald zet zonder aarzelen díe tools in die je op dat moment nodig hebt om jezelf terug te ont-dekken. Alhoewel ik behoorlijk eigenwijs kan zijn, voelt zijn advies zo natuurlijk aan dat ik dit steeds ter harte neem en zijn tips en adviezen spontaan opvolg.

  Ronald luistert ontzettend goed naar wat je zegt, maar meer nog naar wat je bedoelt en vooral naar wat niet gezegd wordt... Hij is heel direct, maar steeds op een menselijke en positieve manier. Hij respecteert jouw grenzen maar zal ze steeds in vraag blijven stellen en daagt jou uit hetzelfde te doen. Hij draait niet rond de pot en roept je kordaat tot de orde als je afdwaalt of als je innerlijke saboteur de kop op steekt. Hij laat je thuiskomen bij de/jouw essentie...
  Als een vuurtoren tijdens een woelige storm, straalt hij zekerheid uit zodat jij vol vertrouwen jouw eigen innerlijke koers kan varen. Hij dringt zijn visie niet op maar respecteert jouw eigen groeiproces en geeft jou de kans om zelf jouw eigen inzichten te verwerven. Verwacht concrete antwoorden te vinden op jouw vragen. Maar verwacht nog meer om datgene te ont-dekken waar je al lang onbewust naar op zoek was!

  Ronald is een hele warme, empathische en integere man en een ontzettend fijn klankbord!
  Een onschatbare meer-waarde tijdens de ontdekkingsreis naar je eigen-waarde!

 • #38

  Irene (vrijdag, 07 december 2018 11:52)

  Als hockeycoach B-jeugd en hockeyer heb ik van Ronald de afgelopen jaren veel mogen leren. Zijn professionele en integere houding staat steeds voorop, waarbij het individu binnen de groep gezien blijft. Ronald heeft de gave mensen van jong tot oud in beweging te brengen en te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Zijn bereidheid te allen tijde technische ondersteuning te bieden op coaching gebied heb ik zeer gewaardeerd. Ronald, veel dank voor de waardevolle samenwerking.

 • #37

  Janna Vermeulen. (woensdag, 05 december 2018 19:39)

  Ronald is groei, ruimte in denken en een impuls om in beweging te komen. Met respect voor de ander is Ronald heel duidelijk en weet de kern te raken van waar het om draait , zonder dat hij het voor je invult! Al meermalen heeft Ronald met ons samen gewerkt aan groeiimpulsen voor onze zoon en mij(ons ).Dit verandert de gezinsdynamiek waardoor er weer ruimte is voor ontwikkeling. Ik ben dankbaar voor het gegeven dat ik Ronald op mijn pad tegen mocht komen.

 • #36

  Rick Sterker (donderdag, 29 november 2018 08:55)

  Ik ben zo blij dat ik Ronald heb mogen ontmoeten. Hij heeft me een spiegel voor gehouden en daardoor ontdekte ik blokkades in mezelf die heel ver weg gestopt waren. We hebben ze samen opgelost waardoor ik zelfverzekerder en zelfbewuster in het leven sta. Daar heb ik privé en zakelijk veel voordeel van. Ronald is een ware professional in zijn vak, hij begeleid je als een vriend die je de weg wijst. Maar zet je ook op je plek wanneer je jezelf voor de gek houdt. Ik ben je zeer dankbaar!

 • #35

  Willem Haans (woensdag, 21 november 2018 17:53)

  Ronald was een hockey trainer bij mij op de club. Ik heb hem leren kennen als medetrainer en als trainer. Over de twee jaar dat hij bij ons op de club was heb ik veel van hem geleerd, zowel het gebied van hockey als tips over hoe ik dingen moet pakken. Ronald is een top trainer, een super fijn iemand om mee te praten. Hij heeft voor mijn hockeyloopbaan veel betekent en ook het plezier dat ik beleef in het spel terug gebracht.
  Ronald het ga je goed en ontzettend bedankt,
  Willem Haans
  Keeper HJ1 MHC Maarn

 • #34

  Hayo (maandag, 16 juli 2018 16:17)

  in 2017 zag ik via de LinkedIn pagina van Ronald vaak teksten langs komen die me erg aanspraken. Zodoende zijn we in contact gekomen en hebben we de afgelopen maanden enkele zeer leerzame en nuttige sessies gehouden.

  Wat me aanspreekt in de werkwijze van Ronald is dat hij goed kijkt/vraagt wat jij (de client)op dat moment nodig heb en past daar ook zijn sessies op aan. Samen ga je een traject aan om als client te groeien en te leren . Vooral door zijn ervaringen in zowel coaching en de spirituele kant van het leven , en daarnaast zijn eigen ervaringen in het bedrijfsleven zorgen voor een mooie mix van tips en trucs om verder te groeien als mens. Precies wat ik op dat moment nodig had.

  we zullen elkaar in de toekomst nog wel eens zien Ronald , af en toe een apk voor de innerlijke mens blijft nodig, tot snel. Dank alvast

 • #33

  Mark Moonen Rootz persoonlijke en organisatie ontwikkeling (woensdag, 07 februari 2018)

  Goedemorgen,

  Een bijzondere ochtend voor mij, na een ervaringssessie met Ronald Osephius, zielsverwant, vriend, collega en een van mijn begeleiders en wijze leermeesters. Ik liep al lang langs een pijnlijk stuk levensbang van mijn Opa Joop. Het stond me in de weg en in onze gesprekken, heb ik me toch over mijn eigen weerstand heen kunnen zetten, en dat levensbange stuk aangekeken, onderzocht, welkom geheten, bedankt en terug aan mijn Opa meegegeven. Ronald maakt een welkom voor mij makkelijker door zijn verbondenheid met het grotere geheel; in zijn samenzijn met de dingen om ons heen, de natuur, de dingen die zich voordoen. Hij schroomt niet om zijn resonanties in onze ontmoeting te delen en dat biedt handvat(t)en om ermee aan de slag te gaan. Op een later moment zal ik mijn commentaar/referentie aanvullen, met wat het teruggeven van wat van mijn Opa was, mij gegeven & gekost heeft..., maar so far so good.
  Ronald brengt mij en ook jou als je eraan toe bent, dichter bij je KERN.

 • #32

  Ellen (woensdag, 09 augustus 2017 07:43)

  Nu al een paar weken geleden: Licht, lichter, lichtst. Ronald is nog niet van mij af, maar slechts na één middag samen praten in mijn eigen achtertuin voel ik mezelf sterker, mooier zelfbeeld en lichter van alle zorg die ik (on)bewust op mij had genomen. Ik gun het iedereen om Ronald op hun pad tegen te komen.

 • #31

  Marc van Putten (donderdag, 05 januari 2017 07:45)

  Ik heb Ronald verscheidene malen ingezet bij cliënten in onze accountancypraktijk. Als accountant word ik regelmatig gevraagd bij herstructurering van familiebedrijven, financiële reorganisaties of de ontwikkeling van een Business Plan.

  Inmiddels, mede door de persoonlijke coaching die ik heb gehad van Ronald, heb ik een goede "antenne" ontwikkeld voor mensen die niet goed in hun vel zitten, uitgeblust zijn of voor situaties waarbij de (familie)relaties "niet kloppen".

  In deze situaties heb ik Ronald gevraagd te ondersteunen in het proces dat aanvankelijk uitsluitend vanuit een financieel en/of juridisch perspectief is ingestoken. Daarbij heeft hij een enorm verschil gemaakt. Een fantastisch geschreven business plan van een uitgebluste ondernemer is gedoemd te mislukken, evenals een familiebedrijf waar de onderlinge relaties niet open zijn of waar vanuit het verleden onuitgesproken frustraties bestaan.

  Ronald is mede vanuit zijn ervaring als ondernemer uitstekend in staat te opereren op het grensvlak van de "zachte kant" en de "harde/zakelijke kant".

  De samenwerking met Ronald in onze accountancypraktijk is voor een aantal cliënten zeer waardevol geweest, zowel voor de cliënt zelf als voor onze eigen praktijk.

  Marc van Putten
  VPFD accountancy, Maassluis

 • #30

  Angela (donderdag, 13 oktober 2016 20:59)

  Ronald heeft in één dag een mega verschil gemaakt van mijn leven! Mijn werkdag verliep zoveel beter vergeleken met voorgaande weken. Dit komt vooral door één van de oefeningen van Ronald. Het heeft mijn ogen geopend: "de gehele brein houding" heeft een positief effect op mijn brein. Ik weet al veel langer wat goed voor mij is, maar wat precies en hoe? Na 1,5 uur vogelvlucht workshop over angst en stress heb ik ondervonden dat ik een HSP-er ben. (Hoog sensitief persoon). Dit heeft werkelijk alles op zijn pootjes terecht gezet. Zonder Ronald had ik dit niet ondervonden en mij niet meer (sinds lange tijd) zo verbonden gevoelt met mijzelf.. En dat één dag later! Ik kan nu alle dingen die ik doe/deed alle prikkels die ik voel/voelde beter begrijpen. Ze gaan omzetten tot kwaliteiten en er niet bang voor zijn. Ik heb zelfs even mijn eigen energie voelen stromen, dit was erg spannend.. Ronald zit vol passie voor wat hij doet en kan dit heel goed overbrengen op de mensen om hem heen. Heerlijk om mee gesleurd te worden in zijn verhalen en referenties om zo de situatie te benadrukken! Stel je open en laat het komen en gaan.. you'll be just you....

 • #29

  Birgit (zondag, 04 september 2016 09:31)

  Via mijn lieve collega bij Ronald terecht gekomen. Vorig jaar een eerste bezoek gebracht met een open mind. Ik heb me laten leiden door Ronald, en voor een groot deel opnieuw mijn levenspad mogen bewandelen. Het koste heel veel energie maar bracht me heel veel rust en vertrouwen in mijzelf. Het was een sessie met een open eind. Voor dat moment genoeg en laten we maar eerst eens gaan ervaren wat het brengt. Nu, vlak na het plotseling overlijden van mijn vader, valt alles op zijn plaats en kan ik zien hoe een levenspad loopt en heb ik een enorm vertrouwen ontwikkeld voor de toekomst. Door mijn sessie bij Ronald heb ik mijn onzekerheden kunnen vervangen met bevestigingen en kan ik vol overtuiging zeggen dat, ook al was het plotseling, mijn vader en ik okidoki waren met alles! Het is goed zoals het is en mooi zoals het is gegaan. Dit is 1 voorbeeld wat ik in het kort kan opschrijven omdat ik nu zie hoe het werkelijk gaat. Ronald heeft mij geinspireert in het vertrouwen in mijzelf ... Een mooier compliment kan ik aan hem niet maken durf ik zomaar te zeggen.
  Aan diegene die twijfelen aan zichzelf , aan het leven of aan wat Ronald kan betekenen voor je zeg ik: Neem met een open mind de stap en laat het gebeuren,.... Je doet het namelijk allemaal zelf,......................

 • #28

  Wim (dinsdag, 16 augustus 2016 10:15)

  Door zijn empathie, warmte èn scherpte kan Ronald je heel goed een spiegel voorhouden. Door onze gesprekken kreeg ik een veel duidelijker beeld van wat er in mijn verleden gebeurd is, wat mij gevormd heeft en daarmee een veel duidelijker beeld van mijzelf.
  Stapje voor stapje probeer ik dit nu te vertalen in het hier en nu, om makkelijker in het openbaar mijn zegje te kunnen doen.

 • #27

  Edward (zaterdag, 09 juli 2016 19:50)

  Ik heb Ronald al een aantal keren mogen ontmoeten en altijd is het warm en goed... Ronald voelt als een goede vriend voor mij maar hij is vooral een klankbord en iemand die de kwaliteit heeft mij verder te helpen wanneer ik even 'vastloop' op mijn levenspad. Hij is enerzijds heel scherp en intelligent en anderzijds een heel warm mens die werkt vanuit zijn hart. Bij Ronald merk je dat hij zijn werk doet met passie en uit liefde!

 • #26

  Willem Bont (zondag, 05 juli 2015 09:34)

  Ronald spiegelt met- en inspireert ook ondernemers – “hij zegt wat hij ziet”.
  Als ex ondernemer kent hij onze persoonlijke- en onze bedrijfsmatige issues.
  Hij is hier goed bezig, in stevige sessies realiseert hij beweging.
  Als ervaren business coach en adviseur beziet hij bedrijfsproblemen op een geheel eigen, holistische benadering.

  Ronald's benadering brengt mensen, familieleden, weer bij elkaar en herstelt normale communicatie. En in bedrijven dus hernieuwd vertrouwen en door zijn mensgerichte aanpak mooie en onverwachte resultaten.
  Ronald houdt van uitdagingen, daag hem uit om zijn oplossingsgerichte en energieke aanpak aan u toe te lichten.
  Ik deed het, Ronald brengt mij enorm veel - mijn wens is: laat uzelf verrassen.

 • #25

  Tim (donderdag, 25 juni 2015 13:17)

  Ronald is een bijzonder krachtig en positief mens. Iemand die mensen richting kan geven wanneer zij het pad zelf niet kunnen overzien. Ronald is één van die mensen die je bij blijft. Ook als je hem jaren niet meer hebt gezien.
  Hij laat je innerlijke jij naar boven komen zodat je zelf verder kunt.

 • #24

  Carin Stolze (maandag, 09 maart 2015 12:55)

  Ronald is een warme en integere peroonlijkheid waarbij ik me direkt op mijn gemak voelde. Je voelt dat dit werk zijn passie is. Ze zeggen wel eens zachte heelmeesters maken diepe wonden het is zeker niet zo dat hij soft te werk gaat. Samen met hem ga je de diepte in en hij weet je een spiegel voor te houden, behoorlijk confronterend soms zelfs pijnlijk maar zeker verhelderend. Hij liet mij hiermee heel goed mijn gedrag inzien. Samen hebben we mogen ontdekken waar dit vandaan kwam en dat het niet altijd van mij is. Hee was mijn ontdekking ik mag het op mijn eigen manier doen, mijn eigen pad volgen. Wetend en vertrouwend dat het helemaal oke is. En nu enige tijd verder stroomt het weer in mij en in mijn yoga-praktijk. Ik ben blij dat Ronald op mijn pad is gekomen en een stukje met me mee heeft gelopen.

 • #23

  Ronald Louter (woensdag, 17 december 2014 14:24)

  Mede dankzij jouw inspiratie en begeleiding tijdens mijn wandeling, ben ik veel verder gekomen. Ook is dit de bron geweest om de naam van het kantoor te veranderen in Louter Administraties. Hartelijk dank daarvoor!

 • #22

  Ineke van der Valk (maandag, 08 september 2014 15:48)

  Vorige week ben ik bij Ronald geweest om een thema verder uit te werken, wat me al heel lang bezighoud: mezelf mogen zijn tussen en met vrouwen. Ik wilde dit doen bij Ronald, een man, omdat dit me m.b.t. dit thema een veiliger gevoel gaf.
  Na een verdiepend gesprek hebben we hier een familieopstelling over gedaan en er zijn me allerlei dingen duidelijk geworden. Ook heb ik een zware last terug mogen geven!
  Ronald, dank je wel voor de fijne begeleiding bij dit voor mij gevoelige thema!

 • #21

  Suzanne van Reij (vrijdag, 01 augustus 2014 15:46)

  Ik ken Ronald als een inspirerend persoon. Iemand die altijd positief is, buiten de geeikte paden durft te denken en de samenwerking zoekt. In die samenwerking weet hij een positief groepsgevoel te creëren en mensen uit te dagen om "out of the box" te denken. Met Ronald erbij kunnen er mooie dingen onstaan. Kortom een fijn persoon om mee te werken!

 • #20

  Cheryl de Wildt (dinsdag, 29 juli 2014 12:19)

  Ronald is een inspiratiebron voor vele mensen. Als hij ergens voor gaat dan doet hij dit met volle overtuiging en zal zorgen dat dit een groot succes wordt. Na een samenwerking van 3 jaar kan ik vertellen wat voor bijzonder en mooi mens Ronald is met een goed hart voor iedereen. Tegenslagen of niet als hij ergens voor staat dan gaat hij hiervoor en maakt af waar hij aan begonnen is.

  Ik ben blij dat ik afgelopen jaren met Ronald heb mogen leren en van hem heb mogen leren. Positief staan in het leven en een echte doorzetter staan voor hem centraal!

  Bedankt voor alles wat we hebben mogen meedenken en ga zo door met alle mooie dingen in het leven waar je mee bezig bent!

 • #19

  Riet Knierim (dinsdag, 01 juli 2014 14:09)

  Ronald ken ik al, door directe en indirecte lijnen als
  Ronald Osephius
  Inspirator Coach en via de social media.
  De persoonlijke ontmoeting was een warme verassing. Zo gaat dat bij Ronald Osephius! Mijn ervaring wil ik graag delen.
  Ronald is een sensitieve en invoelende persoonlijkheid, gedreven en krachtig en kan zeker ook kritisch en direct zijn. Met zijn scala aan mogenlijkheden, loopt hij naast je en met je meeen inspireert je zo.....tot je zelf tot de door jou gekozen weg aankomt.Een mens heeft immers zoveel gebied in zich, dat nog niet ontgonnen is.De voelsprieten en kennis van Ronald tasten die weg met jou/jullie/ons af
  Ook op sportgebied doet hij zijn werk als Trainer kundig en met Verve. Hij coacht, beschouwt de Mens in zijn geheel, geeft inspiratie en leiding tot het ontstaan van een Team.Het is leuk en leerzaam om te kijken, hoe Ronald zijn werk met veel plezier en kennis doet en overdraagt.
  Nog leuker is het om eraan mee te doen en het zelf te ervaren.
  Werk graag met hem samen.
  Eindig met een glimlach en een versgeplukte bloem!
  Wat een Practig MENSCH.

 • #18

  Anja van Heusden (donderdag, 05 juni 2014 23:43)

  Ronald, De opstelling die jij hebt begeleid met mijn vraag inzicht te mogen krijgen in patronen en waarom mijn kind reageert zoals het reageert, brachten mij bij eigen gekwetste en verweg gestopte innerlijke delen. Ze mochten onder jouw prettige, compassie volle begeleiding zichtbaar worden. Je hebt een hele prettige manier van doorvragen waardoor ik in ieder geval instaat was een laagje dieper te durven voelen. Veel inzichten ook na de opstelling mogen ontvangen ( het bewijs dat een opstelling ook daarna nog doorwerkt). De totale uitwerking is nog gaande en heeft tot nu toe rust gebracht in mijzelf en als vanzelf heeft dit zo'n invloed op mijn omgeving. Door de rust en dichtbij mezelf kunnen zijn komen er ook weer allemaal nieuwe uitdagingen op mijn pad. Binnenkort gaat mijn eigen bloemenwinkel open "Bloem in Kracht". Dank voor jouw bijdrage in dit proces.

 • #17

  Marlous (woensdag, 28 mei 2014 20:50)

  Een spiegelaar...een inspirator....tja, dat dekt eigenlijk niet eens de lading.
  Ik zou bijna willen zeggen iemand die levens veranderd. Ronald heeft een enorm talent. En dat is heel snel schakelen, zich in je situatie verplaatsen, je emoties oppikken en dat alles vanuit een zeer open en goudeerlijk perspectief. En ook wel met 2 benen op de grond staand, want zijn aanpak is menselijk en direct. Dankbaar ben ik dat hij me zelf liet ontdekken waarom ik de dingen doe die ik doe en waar dat vandaan komt. Want pas als je dat weet begint de weg naar je 'echte zelf' ontdekken. You're amazing!!

 • #16

  Ineke van der Valk (zondag, 16 februari 2014 18:36)

  Inspirator ... dat is Ronald zeker. Hij heeft me op een snelle en duidelijke manier alle kanten van een zaak laten zien, zodat ik zelf tot het juiste inzicht kon komen. Zowel op rationeel als op gevoelsniveau. Ik zie het als een grote kracht van hem! Dank je Ronald.

 • #15

  Marjolein (woensdag, 08 januari 2014 09:48)

  1 gesprek gevoerd met Ronald over het starten van mijn onderneming en keuzes die ik hierin kon maken, direct" to the point", verhelderend en inzichtgevend.
  Heeft mij net dat zetje gegeven wat ik op dat moment nodig had!!
  Ronald, beetje laat maar alsnog bedankt!

 • #14

  J. van Blitterswijk (woensdag, 18 december 2013 23:49)

  Eerlijk en oprecht. De waarheid en werkelijkheid leren kennen in de pure zin van het woord. Verhelderend en enerverend.

 • #13

  Larissa Roodnat (vrijdag, 18 oktober 2013 12:25)

  Familieopstelling:
  Mijn stamboom tot 2 generaties terug op papier.....Stenen op tafel.....Het magische kind, het gemaskerde kind en het gekwetste kind.....De juiste vragen.....De juiste stiltes.....Horen wat er niet gezegd wordt.....Wie ben Ik.....Wat wil Ik.....Ik weet en voel het weer! Dank je wel

 • #12

  Wouter Tazelaar (dinsdag, 15 oktober 2013 09:29)

  Ronald schrijf op zijn site dat mensen hem een goede luisteraar vinden. Dat klopt, en dan is de vraag wat je er mee doet. Ronald heeft de kwaliteit om zijn eigen reverentie kader, zijn eigen gevoel, zijn eigen mening niet aan te spreken als iemand advies nodig heeft. Door vragen te stellen komt hij er achter wat de persoon zegt en wat hij zelf wil, en dat is in principe altijd goed. Daar stuurt hij dan in. Er zijn er maar weinig die dat kunnen!

 • #11

  Dimitry de Bruijn (zondag, 29 september 2013 14:46)

  Ik heb Ronald leren kennen als een integer mens. Onbaatzuchtig en open. Hij weet mede door zijn rust en geduld het beste uit mensen te halen. Door zijn werk als coach laat hij mensen dingen doen die zij zelf niet dachten te kunnen.
  Vaak zitten de antwoorden van een hoop vragen opgesloten in jezelf, Ronald weet bijna altijd deze antwoorden te vinden door je de juiste vragen te stellen. Ronald is een gids in je eigen ziel.
  Ik hoop nog regelmatig met hem samen te werken.

 • #10

  Eli Weisz (vrijdag, 06 september 2013 16:24)

  Ik heb een ongelofelijke hekel aan psychologen. Psychologen behandelen, naar mijn idee, iedereen hetzelfde. Ronald doet dat niet. Hij snapt dat ieder persoon anders in elkaar zit en je dus niet iedereen op dezelfde manier moet behandelen, dat gaf bij mij in ieder geval het gevoel dat ik me begrepen voelde. Het is een ontzettend aardige man met humor. Ook is hij erg sensitief waardoor hij je kan helpen je gevoelens te omschrijven.
  Hij gaat samen met je naar de oorzaak van het probleem zoeken. Hij doet dat op de manier waar je je prettig bij voelt. Je wordt nooit door hem verplicht om dingen te doen, hij geeft slechts adviezen.
  Buiten dat Ronald me van mijn problemen af geholpen heeft, heeft hij me ook belangrijke levenslessen geleerd waar ik de rest van mijn leven (ben nu zeventien) wat aan zal hebben.

  Ronald is echt een geweldige man.

 • #9

  Roger van der Kraan (donderdag, 05 september 2013 10:48)

  Een topvent. Ronald is iemand die het snapt. Die weet waar de overgang tussen dingen en gevoelens ligt. Maar die ook die zaken goed kan scheiden. Voor zichzelf en voor een ander. Weet wat de impact is van wat je zegt. Maar jaag jezelf niet over de kling met dingen die niet gezegd zijn.

  Ik heb Ronald meegemaakt in zijn werk als coach, in een gezamenlijk project. En dat klikte meteen. Daar moet je wel voor open willen staan. Ronald komt dichtbij, als je hem dat toestaat. En hij is zelf ook iemand die kwetsbaar durft te zijn. Maar een absolute meerwaarde voor ieder die behoefte heeft aan een andere blik op de zaak. Want hij heeft ook de rust en neemt de tijd die nodig is.

  Daarna maakte ik hem mee als hockeytrainer van mijn dochter. Met kinderen is hij fantastisch. Met mij tientallen ouders die hoofdschuddend langs de lijn staan. Het geduld dat hij heeft en de aandacht die hij schenkt (en dat is niet alleen een uitdrukking, ervaar dat ook als een geschenk) verbaast ieder die zijn eigen kind of dat van een ander al met stemverheffing zou hebben toegesproken. Luister (ook naar jezelf) voor je spreekt. Als je iets leert van Ronald dan is dat het. En als een olievlek verspreidt hij het.

 • #8

  Fleur (zaterdag, 31 augustus 2013 17:15)

  Ronald heeft mij goed geholpen door te luisteren en mij te sturen naar mijn eigen oplossingen. Hij heeft goed gezien wat bij mij past en aansluit zonder een oordeel te hebben. Ik ben maar 2 keer bij hem geweest en dat was al genoeg om weer verder te kunnen. Even een andere kijk op de situatie. Ik ben erg blij dat ik hem heb leren kennen!

 • #7

  Luc (woensdag, 28 augustus 2013 17:54)

  Ronald heb ik in 2010 leren kennen als klant in mijn eigen coachpraktijk. Ik had het voorrecht hem te mogen begeleiden wanneer hij door een belangrijke verandering ging. Het is niet zo makkelijk om hem te beschrijven. In de eerste plaats is hij een bijzonder mens met een groot en liefdevol hart. Verder ken ik hem als een betrouwbare vader voor zijn jongens en als gedreven ondernemer met een open en creatieve geest, krachtige lach en positieve aanpak naar alle mensen om hem heen.

  Als persoonlijke coach raakt hij je diep van binnen. Hij slaagt erin om je innerlijke en gevoelige snaren zodanig te laten trillen, tot je het echt voelt. Vertrouw er maar op dat hij weet waar het écht op aan komt. En hij haalt dat naar boven door je zacht aan te raken of door pittige vragen te stellen.

  Als vriend is hij er wanneer je hem nodig hebt. En zijn luisterend oor en gevatte humor krijgen je er weer zo bovenop wanneer het even wat minder gaat.

  Deze man wil je ervaren!

 • #6

  Reinier van der Bend (vrijdag, 19 juli 2013 19:21)

  Vorig jaar werd ik volkomen overwacht geveld door een hartstilstand. Raar of niet maar dat veranderd je kijk op alles. Alles wat volkomen helder was, was onzeker geworden terwijl andere onzekere zaken volkomen helder waren geworden. Dat maakte mij een beetje onzeker, vooral over mijn lichaam maar ook geestelijk. Als automatisch kwam ik bij Ronald terecht. Ronald kende ik al een paar jaar maar niet op dit vlak. Ronald is gedurende enkele maanden een klankbord en spiegel voor mij geweest. Ik had veel vragen en onzekerheden. Ronald had geen antwoorden maar wedervragen. Mijn antwoorden daarop waren de antwoorden op de vragen die ik had. Dat heeft mij enorm geholpen om volledig terug te komen zowel qua werk al privé . Ronald staat voor mij voor geduld, luisteren, zonder oordelen, positief maar niet zonder kritisch te zijn, maar vooral een fijn mens met bijzondere gaven. Alle goeds gewenst.

 • #5

  Paul Weisz (maandag, 18 maart 2013 13:21)

  Ronald tapt uit een ander vaatje. Wat er precies anders is dat weet ik niet, maar in ieder geval is het een buitengewoon vaatje.
  Ronald is een bijzonder prettige en directe gozer die - volgens mij - geen protocollen volgt. Hij tast je af en zoekt dan de meest directe weg naar inzicht. Vanuit dat inzicht werkt hij met je verder naar de oplossing.
  Ik kan niet anders stellen dan dat ik nog nooit zo goed ben geholpen als door Ronald.

  Wat een kanjer!

 • #4

  Rick Deltenre (vrijdag, 16 november 2012 13:50)

  Ik heb Ronald leren kennen op de lagere school. als vriend toen al was het een integer persoon waarbij mensen zich veilig en begrepen voelden.Nu 39 jaar later heb ik Ronald opnieuw ontmoet, hij is gegroeid in zijn persoon. De rust van toen is alleen maar groter geworden als ook de veiligheid.
  Een vriend met een mooi hart, een ziel die open staat voor anderen Het helpen en begrijpen van andere mensen is daarom ook zijn grootste kwaliteit daarmee zet hij die persoon weer op het juiste spoor. Ik kan hem daarom bij een ieder aanbevelen!

 • #3

  Albertine Habermehl (woensdag, 04 juli 2012 08:52)

  Ronald Osephius, een man met een groot, goed en mooi hart. Een man met veel goede kwaliteiten en ervaring. Met als grootste kwaliteit, zijn cliënten te helpen met hun problemen en/of de kern van hun probleem te achterhalen. Verdere begeleiding doet het openen van ogen. Ik schrijf hier uit eigen ervaring waarbij ik ontzettend veel aan de goede zorgen van Ronald heb gehad en ik hem hier ook zeer dankbaar voor ben.

 • #2

  Richard Loupatty (dinsdag, 03 juli 2012 21:42)

  De oorsprong van hetgeen ik tot nu gedaan en bereikt heb dateert inmiddels uit begin jaren 90. Toen maakte ik kennis met Ronald Osephius. Vanaf dat moment tot 2008, waren we metgezellen in de ict-business. Ik ontwikkelde wat hij bedacht. In diverse soorten branches, in diverse soorten bedrijfsprocessen, in diverse soorten softwareoplossingen, in diverse soorten organisaties hebben we zo onze wegen weten te vinden. Altijd wist hij bij de mensen zowel klant als medewerker de juiste trigger te activeren. Sinds 2008 ben ik mijn eigen weg gaan volgen en kan ik niet anders zeggen dat ik dat nog steeds doe op basis van hetgeen ik allemaal met hem heb mogen ervaren......

 • #1

  Robert Willemse (vrijdag, 29 juni 2012 21:06)

  Ik heb Ronald leren kennen als een integer mens die open staat voor de mens om hem heen. Door zijn verhoogde sensitiviteit kan hij heel goed invoelen en doorgronden waar de kern van veel menselijke problemen vandaan komen. Vanuit zijn kennis en ervaring kan hij je een helpende hand bieden om als coach deze problematiek aan te pakken en op te lossen. Als je even "vast" zit kan hij je helpen en opnieuw inspireren. Bij mijn klanten heeft hij goed werk verricht en daarom kan ik hem van harte aanbevelen.


Key Words / tags


ronald osephius, maassluis, inspirator, referent, gevoel, reclame, advies, reference, wat andere zeggen, waarom, why, referentie, referenties, contact, tip,