Spiegel

In mijn Praktijk blijkt dat voor veel van mijn cliënten de moeilijkste te beantwoorden en zelfs aan te tonen vraag. Of deze nu gesteld wordt aan een particulier of onderne(e)m(st)er. Waarom ze dingen doen, is vaak nog achter te komen. Waar hun geloof-in vandaan komt, valt te verklaren. Allerlei inzichten komen vanzelf. Echter zodra deze vraag komt, met zelfs een blik in een echte spiegel, en/of ze zichzelf kunnen omarmen, dan komen vaak de blokkades. En, wees eens eerlijk; "Hoeveel houd jij van

De hoge hoed (zie hiervoor Bloei natuurlijk vanuit jezelf) bracht ons dit keer buiten Nederland. Sterker nog. De hoge hoed is zelfs een wensbord of moodboard geworden. Een prachtig fenomeen om dat wat jij jouzelf in tegenwoordige tijd wenst daadwerkelijk zichtbaar voor jou te maken. Cosmic Ordering of De goden verzoeken!

"Je bent de held van dit museum" "Je hebt alles wat je nodig hebt al bij je" Kijk dat is nog eens binnenkomen. Ik lees verder. "Wij zijn vaak te schuchter om onszelf in het centrum te plaatsen. Te midden van die eerbiedige kunstwerken" Nou denk ik... volgens mij hebben deze opmerkingen niet alleen betrekking op kunstwerken. Jij bent toch altijd het middelpunt! Blijkt het thema tevens titel van dit blog misschien al sneller bij mij binnen te komen dan dat ik zelf had verwacht.

Op het moment dat jij iemand vertelt dat hij of zij het goed doet, een compliment, stijgt van de ontvanger zijn of haar eigen waardering en breekt vaak het ijs. Indien dat uiteraard nog niet was gebeurd. En, lijkt het dat de complimentgever, direct of indirect, wordt gewaardeerd. Ik heb daar eens over na zitten denken. Opeens kwam er een gedachte van de werking van een systeem naar boven. Het complimenten systeem!

Dinsdag mocht ik tijdens een fantastische training Het kind als spiegel van Jeanet Sjardijn - Brandse en Lianne Kortleve een kaart trekken uit een set van spirituele kaarten. De overige deelnemers van de training kozen hun kaart. En uiteraard wist ik hun tekst direct te plaatsen bij wat die dag door hen gezegd en getoond was. En natuurlijk viel mijn kwartje nog niet helemaal. Ik dacht hem wel te weten alleen echt voelen deed ik nog niet.

Vandaag was er korte aandacht door het Algemeen Dagblad voor een project dat door Ronald Osephius Inspirator sinds enige dagen begeleid wordt. Sloep Elbe....Werklozen re-integreren met opknapbeurt.