Minimaal 150 kg aan Herinneringen
Een aantal dagen geleden is ASK Papiervernietiging weer bij Praktijk Osephius langs geweest om de verplichte vernietiging te doen van mijn archief. 150 kg aan papier en mappen werd direct voor de deur vernietigd. Echter het is niet zomaar even papier dat door de shredder gaat. Dankbaar wordt er afscheid genomen van wat heel veel van betekenis is. En, er blijft altijd iets moois achter. Herinneringen!

Wie of wat is jouw rots?
Zo af en toe kijk ik korte stukjes van de internationale afleveringen van X factor, Voice of … Got Talent. Ik vind het mooi om te zien hoe iemand het podium krijgt, soms eigen grenzen durft te verleggen en vanuit hart en buik zichzelf durft te tonen. Misschien zelfs vriend en vijand hierdoor weet te verrassen. Het kan mij echt raken. Josh Daniel wordt in the X factor UK 2015 door Simon Cowell gevraagd of hij alleen woont ? “I live with my mum. She is my rock!” ....

Welke keuze(s) maak jij bewust vanaf 2021?
"Er is altijd een keuze. Altijd. Misschien is de mogelijkheid aan keuzes niet altijd wat jij op dat moment zou willen, alleen heb jij dan daarvoor al voor jouzelf duidelijk gemaakt wat jij echt wilt? Waardoor de keuzes opeens totaal anders kunnen worden. Zoals ik in 2019 ook aan jou vroeg; "Wat wil jij (wel)?"

"De nieuwe maatregelen omtrent COVID-19 vragen jou en mij nog meer en/of opnieuw online te komen. Uiteraard kunnen wij hier van alles over vinden, echter het is een feit. Ook ik zal opnieuw veel van mijn sessies, workshops en trainingen online mogen geven. En dat is ok. Waarbij het uiteraard mijn droom is om zo snel mogelijk weer in het echie elkaar te ontmoeten. Echter als jij online bent, hoe doe jij dat dan?"

"Als wij 'thuis' zijn op Ibiza dan hebben wij een traditie. Zo vroeg mogelijk ontbijten. Het liefst met twee verse eitjes erbij en dan relaxed naar 'onze baai'. Alleen een aantal locals zijn er dan om in alle rust te zwemmen. En wij om het eiland met haar prachtige energie wakker te voelen worden. En, ook een beetje zien... :-) Zonder woorden zitten wij dan op 'ons strandje' en begeven ons dan op een onafgesproken moment naar een lokaal, misschien wel 'ons', restaurantje voor een ......

"Vijf jaar geleden schreef ik een blog met aan jou de vraag wie jij herdenkt? Wil jij dit blog nog lezen, klik dan HIER. Dit jaar vieren wij 75 jaar bevrijding van Nederland. Het jaar waar wij geconfronteerd zijn met de energie van Corona (COVID-19) en het voor mij, vanuit de vele voorbeelden uit mijn Praktijk en buiten de deur, steeds duidelijker wordt dat wij meer en meer gevangen zijn. In ons ZELF. Gevangen door ANGST! Hoe weet jij of jij hiervan bevrijd bent?"

Eigenlijk verwoordde een cliënt van mij het deze week heel mooi. "De infrastructuur is er. En eigenlijk zijn alle tools er al" zei hij. En met elkaar bewijzen wij het. Thuiswerken wat niet ging, is nu opeens toch mogelijk. Afstand nemen en toch contact houden, wordt gerealiseerd. Allerlei initiatieven van online communicatie vinden hun weg.

Wat is voor jou de betekenis van macht? Waarschijnlijk heb jij al gelijk een antwoord klaar op mijn vraag. En, wat is het antwoord? Schrijf het op en lees nog even door......

"'Ja'; zegt cliënt. 'Ben ik er weer ingetrapt. Wat is dat toch met mij dat ik het elke keer weer laat gebeuren? Ik weet dat het op mijn pad zal komen. Ik weet wat het gevolg is. Zoals het stappen in een koeienvlaai of een hondendrol. En, toch. Toch doe ik het weer!' Ach, zeg ik tegen mijn cliënt. Ik ben er gisteren ook weer onverwachts ingetrapt. En man man man wat stinkt het achteraf dan toch altijd."

Dat jij vanaf 2020 in balans mag zijn!
Wat heeft 2019 jou doen inzien? Welke veranderingen heb jij mogen ervaren? Hoe kijk jij terug op 2019? Wat neem jij mee en wat laat jij liefdevol achter? Welke patronen en thema's (h)erken jij?

Meer weergeven