WELKE KEUZEs MAAK JIJ BEWUST VANAF 2021?
"Er is altijd een keuze. Altijd. Misschien is de mogelijkheid aan keuzes niet altijd wat jij op dat moment zou willen, alleen heb jij dan daarvoor al voor jouzelf duidelijk gemaakt wat jij echt wilt? Waardoor de keuzes opeens totaal anders kunnen worden. Zoals ik in 2019 ook aan jou vroeg; "Wat wil jij (wel)?"

"De nieuwe maatregelen omtrent COVID-19 vragen jou en mij nog meer en/of opnieuw online te komen. Uiteraard kunnen wij hier van alles over vinden, echter het is een feit. Ook ik zal opnieuw veel van mijn sessies, workshops en trainingen online mogen geven. En dat is ok. Waarbij het uiteraard mijn droom is om zo snel mogelijk weer in het echie elkaar te ontmoeten. Echter als jij online bent, hoe doe jij dat dan?"

"Als wij 'thuis' zijn op Ibiza dan hebben wij een traditie. Zo vroeg mogelijk ontbijten. Het liefst met twee verse eitjes erbij en dan relaxed naar 'onze baai'. Alleen een aantal locals zijn er dan om in alle rust te zwemmen. En wij om het eiland met haar prachtige energie wakker te voelen worden. En, ook een beetje zien... :-) Zonder woorden zitten wij dan op 'ons strandje' en begeven ons dan op een onafgesproken moment naar een lokaal, misschien wel 'ons', restaurantje voor een ......

"Vijf jaar geleden schreef ik een blog met aan jou de vraag wie jij herdenkt? Wil jij dit blog nog lezen, klik dan HIER. Dit jaar vieren wij 75 jaar bevrijding van Nederland. Het jaar waar wij geconfronteerd zijn met de energie van Corona (COVID-19) en het voor mij, vanuit de vele voorbeelden uit mijn Praktijk en buiten de deur, steeds duidelijker wordt dat wij meer en meer gevangen zijn. In ons ZELF. Gevangen door ANGST! Hoe weet jij of jij hiervan bevrijd bent?"

Eigenlijk verwoordde een cliënt van mij het deze week heel mooi. "De infrastructuur is er. En eigenlijk zijn alle tools er al" zei hij. En met elkaar bewijzen wij het. Thuiswerken wat niet ging, is nu opeens toch mogelijk. Afstand nemen en toch contact houden, wordt gerealiseerd. Allerlei initiatieven van online communicatie vinden hun weg.

Wat is voor jou de betekenis van macht? Waarschijnlijk heb jij al gelijk een antwoord klaar op mijn vraag. En, wat is het antwoord? Schrijf het op en lees nog even door......

"'Ja'; zegt cliënt. 'Ben ik er weer ingetrapt. Wat is dat toch met mij dat ik het elke keer weer laat gebeuren? Ik weet dat het op mijn pad zal komen. Ik weet wat het gevolg is. Zoals het stappen in een koeienvlaai of een hondendrol. En, toch. Toch doe ik het weer!' Ach, zeg ik tegen mijn cliënt. Ik ben er gisteren ook weer onverwachts ingetrapt. En man man man wat stinkt het achteraf dan toch altijd."

Wat heeft 2019 jou doen inzien? Welke veranderingen heb jij mogen ervaren? Hoe kijk jij terug op 2019? Wat neem jij mee en wat laat jij liefdevol achter? Welke patronen en thema's (h)erken jij?

Nu.nl plaatst op 11-11-2019 het artikel met de begin tekst; 'De kosten van werkverzuim door stress zijn opgelopen tot 2,8 miljard euro per jaar. In 2018 hadden zo'n 1,3 miljoen werknemers last van burn-outklachten. Dat melden TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag, op de eerste dag van de Week van de Werkstress.' Verderop in het artikel staat; 'Digitale bereikbaarheid van werknemers is een van de aspecten die leidt tot stressklachten.' Voor heel het artikel klik op deze link

"'En, wat doe jij voor werk?' Een veel gehoorde vraag als ik ergens kom. Ga ik voor de vrager denken, dan wordt het opeens moeilijker om de juiste woorden te vinden. Wat zegt mijn hoofd? Ze zullen wel gelijk een mening hebben. Wat zegt mijn hart? Kan ik zeggen dat ik met deze roeping echt de mooiste baan van de wereld heb? Ik draai dan om het woord heen. Ik gebruik andere woorden; inspirator, raadgever, groeischakelaar, energetisch werker, psychotherapeut, spiegelaar, bedrijvendokter. Of geef he

Meer weergeven