Erwtensoep!

Wees eens eerlijk. Maak jij altijd waar wat jij belooft en/of zegt? Realiseer jij de impact van jouw woorden?

 

Uitspraken en beloftes


Een dag voor het nieuwe jaar wil ik jou vragen goed na te denken over wat jij dit afgelopen jaar allemaal beloofd hebt, aan wie en waarom? En, wat jij werkelijk daarvan waar hebt gemaakt? Want ook in het nieuwe jaar zal jij zowel privé als zakelijk uitspraken en beloftes gaan doen! Voor jou misschien maar woorden, alleen de impact van jouw woorden zijn altijd veel groter dan dat jij jou realiseert!

 

Lees maar verder......

 

Zet dat op tafel wat jij ook belooft !
Zet dat op tafel wat jij ook belooft !

Wat hebben beloftes te maken met Erwtensoep?


Ik zal jou dat uitleggen. Het valt mij op dat er veel mensen zijn, die veel beloven en helaas anders nakomen. Als zij het überhaupt nakomen. En het mooie is "Ze komen er meestal ook nog mee weg" Zowel privé als zakelijk. Jij kent ze ook wel!

 

Het lijkt zelfs een trend te worden. En mochten ze erop gewezen worden, dan is het vaak de schuld aan allerlei externe factoren. Wie gaat er werkelijk (nog) tegenin? Ik gebruik Erwtensoep als voorbeeld.

 

Anderhalf uur


Verleden jaar rond deze tijd waren wij gezellig naar Kijkduin. Een prachtige dag. Wat veel mensen trok, want al een paar dagen was aangegeven dat het weer fantastisch zou zijn. Als ondernemer maakt mij dit dan extra blij. De strandtenten kunnen zich goed voorbereiden en dan goede zaken doen, hetgeen ik een ieder gun. Elke horecagelegenheid straalt zijn eigen identiteit uit, welke dan ook het type klant trekt. Zo hebben wij ook onze voorkeur. Na een heerlijke wandeling streken wij neer op het verwarmde terras en werd ik blij van de gezellige drukte. Wat een heerlijke dag. Ook voor deze eigenaar. Na ruim een half uur wachten, werden wij geholpen. "Wij willen graag erwtensoep"  Ons werd gezegd dat het druk was en dat men dat niet had verwacht. Pas over anderhalf uur mochten ze weer nieuwe orders aannemen. Zelfs een kopje erwtensoep mochten ze niet aannemen. Op dat moment kon ik allerlei argumenten gaan aanvoeren, echter ik toonde mijn glimlach en wij besloten iets te drinken. Zelfs het uitlopen van die bestelling (ondanks handhelds etc.) liet vrij lang op zich wachten. Bij het afrekenen gaven wij aan dat wij toch wel teleurgesteld waren en men beloofde absoluut beterschap.

 

Die is op


De geschiedenis herhaalt zich. Eergisteren was opnieuw een aangekondigde prachtige dag. Nederland trok erop uit. Zo ook wij. Op de terugweg liepen wij langs de genoemde strandtent en keken elkaar aan. Een aantrekkelijk bord wees ons op hun heerlijke erwtensoep. "Doen", zeiden wij. En, ja hoor, het verwarmde terras bood nog plek. Dit beloofde wat. Zeker gelet op hun woorden van verleden jaar en het reclamebord. Er liep een meisje rond en zag de klanten komen. Echter ze had het koud en was vooral daar mee bezig. Na ruim een half uur zag ze ons en vroeg wat wij wilden."Erwtensoep alsjeblieft"

 

"Die is op"; zei ze

 

En meer kwam er niet uit. Geen advies. Geen ander voorstel. Niets. Te begrijpen, want ze had het koud. Wij hadden op dat moment direct gegeten en gedronken.

 

Ga dan naar een ander!


Dat zal jij waarschijnlijk nu denken. Kan. Alleen het gaat mij erom dat als jou een kans geboden wordt dat waar te maken wat jij belooft, pak dit dan met beiden handen aan. Dit jaar is het mij iets teveel voorgekomen dat bij verschillende personen de werkelijke actie anders was dan wat beloofd werd.

 

Als jij dan vraagt waar dat door komt, zijn de redenen altijd direct voorhanden. Sterker nog... wij lijken het wel als gewoon te gaan zien!

 

Dat jij niet hoeft te verwachten, wat werkelijk beloofd wordt.

 

Laten wij elkaar beloven dat jij doet wat jij werkelijk belooft. Niet meer. Niet minder. Zowel privé als zakelijk. Ik zeg dus niet dat jij bijvoorbeeld super service en kwaliteit dient te leveren. Nee, gewoon doen wat jij zegt dat jij zou doen. Dat jij jou realiseert wat de werkelijke impact van jouw woorden zijn!

 

Ik beloof jou dat ik het doe!

 

Oh ja, nu toch aan het einde van dit blog bent, lees DIT dan even!

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius Inspirator

+31 (0) 6 - 21 55 66 00

Reactie schrijven

Commentaren: 0