jij hebt altijd 3 seconden !

Jij zult absoluut al eens gehoord hebben "Meid dat moet je loslaten!" "Man laat gaan!" Of een ander goed bedoeld advies omtrent loslaten. Alleen om los te laten dien jij het eerst vastgepakt te hebben. In Praktijk Osephius zijn hier diverse methodes voor. Zelfs in 3 seconden. Echter dit blog gaat niet alleen over loslaten. Neen, over iets veel krachtigers. 

 

JIJ DOET EIGENLIJK MEER DAN LOSLATEN


Wanneer jij eenmaal geleerd hebt iets vast te pakken, komt er een belangrijke stap. Kan jij het accepteren ? Sterker nog. Om iets te accepteren, is de grootste stap nodig. Kan jij het jouw liefde geven ? Want dan gebeurt er iets heel moois. Jij ervaart opeens rust ! Heel jouw systeem is ineens bereid, dat wat jij vasthoudt, jou blokkeert, jou gijzelt, te laten gaan. Eenmaal geoefend kan dat al in 3 seconden. En, dan kom ik opeens met mijn gedachten bij mijn workshops die ik onder andere geef bij Hockeyverenigingen aan trainers en coaches.

 


STOPPEN, KIJKEN EN SLAAN


Bij hockey neemt men altijd de bal aan om hierna een actie te maken. Echter veel beoefenaars krijgen een soort kortsluiting in hun hersenen wanneer de bal al hun kant op komt. In plaats van in hun kracht te blijven, in zichzelf te (blijven) geloven en rust te bewaren, dient zich opeens van alles in hun systeem aan.

 

" Velen gijzelen zichzelf op dat moment ! "

 

Een mooie methode (en ik schrijf nu heel duidelijk bij hockey :-) ) is dan SKS. Stoppen, Kijken en Slaan. Want hoe snel het spel (het leven) ook gaat, jij hebt altijd drie seconden. Drie volle seconden van RUST  waarin jij absoluut jouw kwaliteiten en kunde (vanuit jouw liefde voor jouzelf) kan aansturen en juiste beslissingen kan nemen. En, dat kan jij op veel meer momenten !

 

3 SECONDEN BIJ ELKE ECHTE VERANDERING


Terugkijkend op het hockeyvoorbeeld gaan de meeste spelers / speelsters door met wat ze al deden. SKS vergetend. Ze blijven een soort hangen in hun automatisme. In plaats van BEWUST te ZIJN van wat kan ! Hetgeen in het dagelijkse leven ook gebeurt. Zonder werkelijke feedback met het eigen liefdevolle systeem. Wie is zich werkelijk bewust van het feit dat er een nieuwe beweging wordt ingezet of mogelijk is ?

 

BEWUST ZIJN


Mijn voorstel is dat elke keer als jij wilt opstaan, een nieuwe activiteit / handeling wilt ondernemen, een werkelijk verandering teweeg gaat brengen, jij eerst 3 seconden van jouw eigen tijd in jouzelf investeert. Even jou HET WAAROM realiseert, het dan jouw liefde geeft en dan pas verder gaat. Voel maar eens wat deze verbinding met jou doet !

 

Nu jij toch zover bent gekomen, lees dan DIT ook eens !

 

Met inspirerende groet

 

 

Ronald Osephius Inspirator

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    LUC LIMERE (dinsdag, 17 mei 2016 09:54)

    Helemaal waar Ronald.
    Kleine investering. Maximale output.
    Vraagt inderdaad wel bewuste aandacht.