Durf jij van jouw steen op te staan?

In mijn boek De Valkuilen van de Bron (leermomenten van een ondernemer -in slecht weer-) schrijf ik: 'Op de basisschool werden wij “lastig” gevallen onder anderen met spreekwoorden. Jij leerde ze. Jij sprak ze uit. Schreef ze op. Wist jij ze, dan kreeg jij een voldoende. Nu wij ouder worden, lijken die wijsheden opeens veel meer betekenis te krijgen. Met de komst van grens en tijd overbruggende middelen als Internet, Social Media en Twitter wordt onze kennis op dit gebied verrijkt met gezegden en spreuken uit heel de wereld.' In mijn Praktijk refereer ik en/of mijn cliënten nu vaak terug naar spreekwoorden, quotes en zelfs kinderliedjes. Laten jij en ik eens kijken hoe een simpel liedje zoveel inhoud/impact kan hebben.

 

Klein zigeunermeisje


Zo begon ooit het liedje wat gedurende de tijd en waarschijnlijk om moverende redenen is veranderd in Klein kaboutertje. Voor wie de tekst niet kent:

 

"Er zat een klein kaboutertje te huilen op een steen. 

 

Huilen huilen, de hele dag alleen. 

 

Sta op kaboutertje en droog je traantjes af. 

 

Kies een kindje uit de kring 

 

met wie je dansen mag."

 


Hoe waar/herkenbaar dit lied voor een ieder die uit het verleden met OUDE PIJNEN/ONGEACCEPTEERDE ERVARINGEN, zowel zakelijk als privé, zit.

 

Steen


www.ronaldosephius.nl Trechter Steen Oude Pijn Ervaring Blokkades Gijzeling Overtuiging Angst Bewust Groeien vanuit Innerlijke Kracht!

De steen kan jij zien als een oude pijn/ongeaccepteerde ervaring. Elke oude pijn/ongeaccepteerde ervaring, wordt een steen die in jouw trechter blijft zitten. Uiteindelijk is er een steen die een daadwerkelijke BLOKKADE, weerstand, gijzeling of negatieve overtuiging/geloof oproept. Aan deze steen kan jij dan vastkleven met gedachten, emoties, gedrag en zelfs lichamelijke reacties. In Praktijk Osephius noemen wij dat jouw Circles of Believe! Het lijkt heel moeilijk om van deze steen werkelijk op te staan.

 

Huilen


De emotie van kaboutertje is in dit geval huilen. Het had ook een andere emotie kunnen zijn die hoort bij jouw OVERLEVINGSREACTIE omtrent Vechten, Vluchten of (be)Vriezen.

 

Alleen


In Praktijk Osephius zijn het veel particulieren en zakelijke cliënten, hoe groot de organisatie ook mag zijn, die eigenlijk allemaal op een bepaald moment aangeven zich daadwerkelijk alleen en ook ONBEGREPEN te voelen. Hier volgt dan een gedrag en/of emotie op, waarvan jij denkt dat deze goed voor jou is en/of bij dit gevoel hoort.

 

Sta op


De moeilijkste stap! HOE? Wat moet jij dan doen? En toch heeft de tekstschrijver absoluut gelijk. Sta op van jouw steen! Iedereen die niet op die steen zit, kan meestal makkelijk praten. Hun advies is zo gegeven. Echter daarna gaan ze naar huis en is het gevoel van VEILIGHEID & VERTROUWEN om deze stap te maken, helaas vaak nog niet aanwezig. Zie hiervoor Kindje uit de kring.

 

Droog de traantjes


Na de stap van opstaan, (H)ERKENNING door middel van diverse (inzicht/groei)methodes, ga jij over tot daadwerkelijke ACTIE! 

 

Kindje uit de kring


'Kies een kindje uit de kring met wie je dansen mag' In jouw bewuste groeipad is het een heerlijk gevoel dat jij niet alleen bent. Ook al zeggen jouw gedachten en gevoelens misschien anders. En is het delen daarvan misschien niet jouw sterkste punt. De ervaring leert dat als er iemand is die tijdelijk met jouw meeloopt, jouw stappen een stuk LICHTER aan zullen gaan voelen. 

 

Dansen mag


Hoe mooi geschreven. Jij MOET niets. Jij MAG!

 

Muziek, ademen, bewegen, ontspanning, meditatie, voeding en allerlei (inzicht/groei)methodes dragen enorm bij, bij het werkelijk voelen en ervaren van jouw SUCCESjes. Waardoor jij, zonder het gewicht van de stenen, KRACHTIG de toekomst ingaat.  

 

"Praktijk Osephius is het tijdelijke kindje waarmee jij dansen mag. Jij bent welkom!"

 


Hoe mooi dat kinderen al geleerd worden om met elkaar op te staan, het verleden te laten en dansend de toekomst in te gaan.

 

Nu jij toch zover bent gekomen, lees dan DIT ook eens!

 

Met inspirerende groet

 

 

Ronald Osephius Inspirator

06 - 21 55 66 00 / ronald@ronaldosephius.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Niels (woensdag, 31 augustus 2016 18:57)

  Wat mooi en duidelijk beschreven. Dankjewel Ronald!

 • #2

  Riet Knierim (woensdag, 31 augustus 2016 19:30)

  Geweldig Ronald.....zo helder.......voel mijn krachten al terugkomen....dans toch nog even mee oké?
  Alvast bedankt .

 • #3

  Ronald Osephius (donderdag, 01 september 2016 11:49)

  @Niels Dank voor je compliment en graag gedaan!

 • #4

  Ronald Osephius (donderdag, 01 september 2016 11:50)

  @Riet Je bent en blijf welkom! Graag gedaan.