Heb jij jouw eigen plekje?

Vaak bij het eerste (coaching)gesprek, waar vooral Veiligheid & Vertrouwen het belangrijkste uitgangsprincipe is, wordt door mij aan mijn cliënten de vraag gesteld; 'Heb jij ergens jouw eigen plekje?' En, hoe zit dat met jou.............?

 

Belang


Deze week mocht ik een cliënt thuis bezoeken. Aan het einde van de sessie liet ze trots haar eigen plekje zien. Uiteraard kwamen de excuses van; "het is niet groot, ja het stelt niet zoveel voor, er komen nog, niet iedereen begrijpt het etc." En toch zag ik TROTS en KRACHT in haar ogen. De lichtjes twinkelden. Op dat moment zag ik opnieuw het belang van zo'n (terugtrek)plekje. 

 

niet zomaar


Ik stel die vraag niet zomaar. Wie kinderen heeft, herkent het misschien wel. Gewoon ergens in de woonkamer een plekje voor hem/haar/hen. Maakt niet uit hoe groot het is. Zodat ze erbij "horen". Hoe klein de oppervlakte ook, ze lijken dan vaak helemaal opgenomen te worden in hun eigen wereldje. Ze zijn dan volledig in hun KRACHT. Ik had het zelfs nog in mijn studietijd. Gewoon heerlijk mijn huiswerk maken in de woonkamer. Terwijl de televisie aanstond en iedereen er doorheen zat te praten. Heerlijk. De grootste straf was voor mij als mijn vader vroeg of ik het niet beter in de slaapkamer kon gaan maken.

 

Totdat wij op ons zelf gaan wonen. Er wordt meestal eerst gekeken naar de kamers voor de kinderen etc. Houdt jij dan nog rekening met een plekje voor jouzelf? En, ondernemer houd jij hier al rekening mee met het inrichten van de organisatie?

 

waarom?


In de Praktijk is gebleken dat bij het realiseren van de GROEIvraag het heerlijk is dat jij jou zo af en toe kan terugtrekken. Terugtrekken op een plek dat voor jou goed voelt. Thuis, buiten de deur en/of zelfs op jouw werk. Binnen veel (duurzame)organisaties zie jij deze mogelijkheid al. Natuurlijk zullen sommige nu denken dat het niet uitmaakt waar jij zit, dat Veiligheid & Vertrouwen in jouzelf zit. Dat

 

"HOME IS WHERE THE HEART IS"

 

Echter door alle prikkels van buitenuit kan het hart niet altijd (meer) gehoord worden. Is het meer het instinct dat alert is. En weet jij niet altijd meer waar jouw home is. Is het contact met jouw intuïtie verstoord. In mijn sessies noem ik het hebben van een eigen plekje ook wel; "Het hebben van jouw eigen altaar"

 

JOUW ALTAAR


Dit altaar kan er zowel privé als zakelijk zijn. Het biedt jou onder andere:

  • Kracht
  • Rust
  • Inspiratie
  • BewustZIJN
  • Even niks
  • Gewoon wat jij wilt
  • Groei
  • Jou!

Belangrijkste op jouw plekje is dat het jouw ding is. Dat bijvoorbeeld jouw spullen er staan en het is zoals jij het wilt. Dat het er voor jou Veilig & Vertrouwd is. Want wanneer het voor jou Veilig & Vertrouwd is, zal GROEI een daadwerkelijke vorm aannemen! (en voor organisaties kan uiteraard jullie gelezen worden)

 

Heb jij een VRAAG en/of is er GROEIbehoefte neem gerust contact met mij op!

 

En nu jij zover bent gekomen, lees dan ook DIT eens.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31 (0)6 21 55 66 00

ronald@ronaldosephius.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0