Ik ben het een keer niet eens met Albert Einstein

Jij zal zo af en toe best wel eens zeggen; "Ik hoop dat..." of "Laten wij hopen dat..." of "Ik hoop op..." of een andere zin waarin het woord 'Hoop' voorkomt. Een verwachting van jou gebaseerd op een negatieve emotie. Een emotie ontstaan in jouw verleden. Hoe dat zit? Lees snel verder........

 

Quote albert einstein


Albert Einstein heeft ooit gezegd/geschreven;

 

"Learn from yesterday,

live for today,

hope for tomorrow.

The important thing

is not to stop questioning."

(Albert Einstein)

 

En daar ben ik het dus niet helemaal mee eens.

 

Hoop of geloof?


Ik zal het jou uitleggen.

 

Learn from yesterday; als jij werkelijk leert van het verleden, betekent dat jij het hebt geaccepteerd. Dat het jouw liefde heeft gekregen. Dat jij hierin kan geloven. Anders blijft het een ongeaccepteerde ervaring, ook wel oude pijn genaamd.

 

Live for today; Zoals velen schrijven en zeggen; Leef in het NU. Echter een oude pijn blijft bij jou terugkomen, zijnde als een soort valkuil waar jij elke keer instapt. Spiegels en lichamelijke blokkades herinneren jou daaraan. Today lijkt dan heel veel op yesterday. Totdat jij door hebt, wat jou duidelijk gemaakt wordt. En daar werkelijk iets mee doet.

 

Hope for tomorrow; en daar zit het........ Hoop komt uit een oude pijn! Hoop is een negatieve emotie gekoppeld aan een ervaring uit jouw verleden. Genaamd Angst! Een ervaring die jij niet hebt kunnen accepteren. Met andere woorden als jij niet geleerd hebt van het verleden, heb jij hoop voor de toekomst. Hoop zit vast aan jouw negatieve geloof over jouzelf. Hoop jij 'maar' dat.......

 

Zie onderstaand plaatje welke ik mijn cliënten vaak laat zien.

 

believe in tomorrow


Believe in tomorrow; Dat zou ik graag ervoor willen terugzetten. Waarom? Als jij werkelijk in iets kan geloven. Het jouw liefde kan krijgen, zal jij er een positieve overtuiging over hebben. Geloven in Morgen in plaats van Hopen in Morgen, door jouw oude pijnen te transformeren. Zodat jij niet beïnvloedt door een oude pijn de stap naar morgen maakt, vol geloof, zonder in jouw valkuil te stappen. Waardoor morgen anders zal zijn dan gisteren. Denk maar eens aan mensen die werkelijk in iets geloven met welke inzet en liefde zij daar voor gaan.

 

The important thing is not to stop questioning; Helemaal mee eens. En jij? Het waarom? kennen door vragen te blijven stellen, zodat jij altijd kan blijven groeien.

 

morgen


Veel is er te lezen over het leven in het NU. Ik weet uit de Praktijk dat morgen nog belangrijker is dan NU als jij werkelijk jouw oude pijnen NU achter jou kan laten. NU kan jij het onderscheidt voor morgen maken, zodat jij morgen kan zeggen; 

"Nu is nog positiever dan gisteren!"

 

Ik wens dat jij niet alleen Live voor vandaag echter ook for TOMORROW.

 

Durf mij te vragen waarom?

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius 

+31 (0)6 - 21 55 66 00

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Birgit (dinsdag, 13 februari 2018 10:38)

  Mooi Ronald�

 • #2

  Ronald Osephius (dinsdag, 13 februari 2018 10:58)

  @Birgit Dank jou wel!

 • #3

  Else Diependaal (zaterdag, 17 maart 2018 13:43)

  Mooi inzicht dat onder hoop angst/oude pijn zit! Ik hou het in gedachten voor als ik mezelf of een cliënt het hoor uitspreken.

 • #4

  Ronald Osephius (donderdag, 22 maart 2018 11:11)

  Hallo! Else, fijn dat jij dit wilt oppakken. Ervaring met mij clienten leert mij dat Hoop werkelijk als afweersysteem (ANGST) functioneert. Ben benieuwd naar jouw ervaringen.