Een steentje bijdragen

Jij kan op allerlei manieren jouw dankbaarheid uitspreken en/of tonen. Mijn eerste vraag aan jou is of jij überhaupt jouw dankbaar (altijd) laat blijken? Ook naar jouzelf toe? En, durf jij een kleinigheid aan een groter geheel bij te dragen? Enige sessies geleden werd ik enorm verrast door een steentje. Een steentje zou jij nu misschien denken. Lees maar verder...

 

een bijdrage


Daar zit ik dan. Einde sessie. Ook dit keer zijn wij beiden weer enorm verrast van de transformatie die mocht plaatsvinden. 'Dat was het voor vandaag.' zeg ik dankbaar. "Neen" zegt mijn cliënt. 

 

Uit zijn zak haalt hij een heel klein steentje. Op het oog een gewoon steentje. Hij legt het steentje op tafel en zegt diep vanuit zijn hart;

 

"Ik draag mijn steentje bij"

 

geduld


Cliënt legt uit: "Enige tijd geleden liep ik met een lichamelijke klacht bij een fysio en die wilde mij een advies geven. Echter voordat het advies gezegd werd, wist ik al wat hij wilde zeggen. 'Geduld' Jij zult geduld mogen hebben. Deze boodschap kwam aan en tijdens het hardlopen zag ik opeens een steentje liggen. Ik heb dit opgeraapt en al een lange tijd bij mij gedragen als herinnering geduldig te blijven. Nu laat ik het bij jou. Eindelijk na al die tijd STROOMT het bij mij"

 

Blokkade


Een steen gebruik ik vaak als uitleg bij een blokkade. Met cliënt loop ik dan langs een prachtig riviertje waar alles bloeit, prachtig is, groeit en jou diep raakt. Waar jij jou helemaal jouzelf voelt. Echter op een bepaald moment zien wij dat veranderen. De natuur is opeens anders. En wat zien wij. Een blokkade in de rivier. Het stroomt nog wel echter niet zoals daarvoor. Jij voelt jouzelf hier anders bij. Met als resultaat dat alles anders lijkt. Een tak of steen blokkeert de stroming. Met diverse methodes binnen Praktijk Osephius kan deze steen dan weggenomen worden.

 

stromen


De sessies hebben ervoor gezorgd dat cliënt zijn eigen blokkade heeft kunnen (h)erkennen en deze daadwerkelijk zelf heeft kunnen wegnemen. Het/De energie weer bij hem mag stromen. En als bewijs heeft hij zelfs zijn eigen 'reminder' hierdoor ook weg kunnen nemen. Wetende hoe de sessies liepen, voel ik mij zo intens geraakt. Een misschien zo'n klein gebaar in de ogen van velen, echter voor mij zo groots dat het ook bij stroomt!

 

water


Cliënt vraagt mij dat als ik niets (meer) met het steentje doe of ik het dan zijn vrijheid wil geven. Terug wil plaatsen in het water zodat het verder mag stromen. Het zal dan niets meer blokkeren omdat het door hem (h)erkend is en vol liefde is losgelaten. Ik beloof het hem en weet al wat ik er uiteindelijk als een mooi ritueel mee zal doen!

 

Merk jij jouw blokkades op? Stroomt het bij jou (nog)? Wil jij jouzelf en/of anderen iets bijdragen?

 

Neem gerust contact met mij op.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius Inspirator

+31 (0)6 - 21 55 66 00

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    wilma (vrijdag, 23 februari 2018 20:36)

    Ontroerend en Herkenbaar

  • #2

    Ronald Osephius (zaterdag, 24 februari 2018 17:04)

    @Wilma wat fijn dat jij reageert. Wat ik mij afvraag wat jou Ontroert en Herkenbaar is. Uiteraard mag jij ook reageren via ronald@ronaldosephius.nl