Ik moet goed doen anders faal ik!

Ik ken cliënt al een tijdje en zie hem per sessie zo enorm groeien. Alleen dat is niet aan mij om dat te bepalen. Cliënt mag dit zelf inzien. Dan zal zijn groei nog sneller doorzetten. Hij zegt opeens; "Ik moet goed doen anders faal ik. En bij die gedachte alleen al heb ik het gevoel dat ik faal". Ik begrijp hem zo goed. Samen kijken wij naar deze hulpvraag door middel van de methode 'Laat zien. Laat los. Laat toe.' En vooral dat laatste is zo belangrijk. Vervang het negatieve met het positieve. Hoe? Lees snel verder......

 

waarom


Waarom schrijf ik dit nu eigenlijk opeens op? Omdat ik als groeischakelaar het wel uit zou willen schreeuwen dat werkelijk iedereen het recht heeft antwoorden te krijgen op zijn of haar levens- en/of organisatievragen.

 

Er is altijd een methode te vinden die bij jou aansluit! Als jij die stap durft en degene die jou begeleidt werkelijk naar jou luistert en voor jou durft te onderzoeken.

 

Laat zien


Door middel van Laat Zien wordt er inzicht geboden waar een blokkade, angst, negatief geloof, remmende/belemmerende overtuiging, weerstand of hoe jij het ook wilt noemen, kan zijn ontstaan. Er bestaan diverse methodes om dit te bewerkstelligen. Belangrijk bij het verkrijgen van inzichten, is dat hier ook daadwerkelijk iets mee wordt gedaan. Want het alleen verkrijgen van inzichten kan soms een nog grotere negatieve reactie oproepen.

 

laat los


Hier kan veel over geschreven worden, echter het komt neer op Accepteren. Het daadwerkelijk jouw liefde

geven. Door iets vast te pakken, kan jij het vasthouden, (h)erkennen en uiteindelijk werkelijk loslaten. Het gevecht er tegen stoppen. Door Laat Los toe te passen, vanuit de gedachte van Veilig & Vertrouwd, kan werkelijk de volgende stap gemaakt worden. Het negatieve vervangen voor het positieve.

 

laat toe


Er wordt voor de negatieve gedachte/gevoel een daadwerkelijke positief beeld, gedachten, gevoel, geur teruggeplaatst. Ook hier bestaan verschillende methodes voor. Gezien de ervaring met cliënt wordt dit keer gekozen voor een ademhalingssessie, waarbij hij zich een beeld voor zich neemt wat hem enorm geruststelt. Waarom gerust? Zijn gedachte is dat als jij goed leert, jij dan goed functioneert en dan mensen tevreden stelt. En als jij dat niet kan, dan faal jij. En hij vindt dat hij niet goed functioneert en nog nooit mensen tevreden heeft gesteld, dus waarom zou hij dan überhaupt nog (goed) leren? Wanneer hij dit vertelt, wordt zijn ademhaling heel kort, verhard zijn gezicht en wordt hij lichamelijk enorm onrustig. 

 

25 minuten


Cliënt kiest voor een foto van de natuur. Hij kiest de aangegeven ademhaling en concentreert zich op het beeld. Terwijl hij dit enige tijd doet, verandert zijn beeld naar een grote volgroeide boom en komt hij opeens zelf met de affirmatie

 

"Ik voel mij fijn en mijn hoofd werkt mee".

 

Binnen 25 minuten heeft hij een totaal ander beeld over leren en zichzelf. Zijn gezicht straalt en hij ervaart een enorme rust. Elke keer als hij nu zijn (faal)angst naar boven voelt komen, kan hij terugvallen op dit beeld en/of ademhaling en/of affirmatie. Zijn systeem zal hem automatisch 'gerust' stellen.

 

Daarnaast maken wij afspraken omtrent Focus en On-Focus. Niet constant gas erop! Waardoor hij niet heel de tijd een druk op zichzelf legt, wanneer hij bijvoorbeeld aan het leren is.

 

Uiteraard ben jij altijd welkom met jou vragen en/of opmerkingen. Neem gerust contact met mij op.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31 (0)6 - 21 55 66 00

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0