Hoe zit het met de (lage) stand bij jou?

"Ik doe dit werk al veertig jaar. Het is toch vreemd dat dit nu pas naar boven komt?" vraagt ze mij met grote ogen. Ik vraag haar; 'Hoe oud is de Rijn?' "Heel oud" antwoord ze direct. 'Door de huidige stand mogen nu pas bepaalde dingen aan het oppervlak komen' vertel ik haar. 'Het is nu dus de tijd, om het jou zichtbaar te maken' Echter de vragende ogen zijn mij niet vreemd. In veel gesprekken met mijn cliënten is deze verbazing aanwezig. Hoe het toch komt dat iets nu (pas) naar boven komt..... 

 

"Hoe zit het met jouw (lage) stand?"

 

stromen


Op haar 18e is ze begonnen. Alles ging vanzelf. Het zit haar in het bloed. Wat er ook gebeurde, ze wist er raad mee. En toch.... Toch merkte ze dat het niet altijd meer zo fijn voelde. Doorgaan. Zoals het haar was geleerd en voorgedaan. Dat ze vragen had. Doorgaan. Nu is ze 40 jaar verder en merkt ze dat het haar allemaal niet meer zo soepel vergaat. Dat er vragen zijn, waarop ze de antwoorden even zelf niet kan vinden. Lichamelijke klachten. En, dat er gevoelens zijn, waarvan ze dacht dat die in haar niet voorkwamen. Het stagneert. Natuurlijk gaat ze nog door alleen stroomt het niet vlot door, zoals ze is gewend. Uiteraard met het excuus; "we worden ouder". 

 

Haar rivier is tijdelijk geblokkeerd.

 

blokkade


Op dit moment is in het nieuws dat door de droogte de waterstand nog nooit zo laag is geweest. Hierdoor komen objecten naar "boven" die nog niet eerder zijn getoond en/of waarvan men niet meer wist dat deze er zijn. Ze zijn diep onder water "gestopt". Echter niet alleen de rivieren ook het systeem komt in problemen omdat bepaalde transporten bemoeilijkt worden en zelfs tijdelijk gestopt moeten worden. Door blokkades en de stand stroomt het niet meer.

 

Hetgeen ook bij jou kan gebeuren.

 

"Echter (h)erken jij tijdig de signalen uit jouw systeem?"

 

peilen


De stand van het water wordt constant door de juiste instanties gepeild. Hierdoor kan men vergelijken en daadwerkelijk actie's ondernemen.

 

Durf en doe jij aan het peilen van jouw eigen systeem, zijnde JIJ?!

 

Blokkades, weerstanden, lage standen, vast geslipte zijtakken etc. kunnen in jouw rivier opgespoord en weggenomen worden, zodat het in jou weer volledig, helder en krachtig stroomt.

 

Jij wilt toch ook (door)groeien?

 

Neem gerust contact met mij op.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31 (0)6 - 21 55 66 00

 

Commentaren: 3
 • #3

  Ronald Osephius (donderdag, 25 oktober 2018 21:19)

  @Marc gezien de persoonlijke hulpvraag van jou heb ik deze uit netheid bij dit blog verwijderd. Ik zal persoonlijk contact met jou opnemen.

 • #2

  Ronald Osephius (donderdag, 25 oktober 2018 15:31)

  @Judith ik dank jou!

 • #1

  Judith Wormgoor (donderdag, 25 oktober 2018 11:57)

  Herkenbaar
  Inspirerend en mooi verwoord
  Dankjewel