Wat doet muziek met jou?

Daar zit ik dan weer. Eigenwijs zoals altijd met drie mp3 spelers om mijn nek. Zij die het al ‘beter’ hebben, of waarschijnlijk gewoon slimmer zijn, gebruiken hun Ipod. De professionele (zaken)reiziger herken je gelijk. De keuze van stoel. De gang over het vliegveld en het direct in het vliegtuig installeren. Voordat wij vertrekken voor de verre vlucht, geef ik altijd een hand aan de reizigers naast mij en stel ik mij voor. Meestal de anderen verrassend. Dit maakt men niet vaak mee. Een met mp3 behangen man die contact maakt. Ik ben opeens weer in mijn gedachten en vooral met mijn gevoel in mijn hele lichaam op een universum reis. Waarom? Terwijl ik nu aan een dossier zit te werken, hoor ik op de achtergrond muziek die mij door die vele (eenzame) internationale dagen/weken vergezeld heeft en alles resoneert in mij. 

 

Gevoel


Het is een haast niet te beschrijven gevoel wat dan in mij opgeroepen wordt. Mijn hele systeem is direct afgestemd op deze golflengte. Ik voel werkelijke emoties, er zijn zelfs tranen. Niet van verdriet. Echter pure herkenning. Staar ik voor mij uit. Ben ik weer even daar….. Is er een voor mij zoveel betekende glimlach. Twinkelen mijn ogen. Straal ik. Mijn gevoelens, die anderen misschien niets zeggen echter voor mij zo herkenbaar zijn. Zo puur wat deze muziek, deze resonantie onverwachts met mij doet. Alles lijkt dan op het huidige moment weg en kom ik in een split second aan bij de bron. “Wij” zijn dan weer helemaal coherent met wat toen was, nu is en zal komen. Niets laat mij dan in tijd zo snel reizen als deze klanken. Ik sta dan werkelijk even stil…..

 • Is het heimwee (ondanks de vele uren alleen en weg van)?
 • Is het dankbaarheid?
 • Is het in eenheid zijn met?
 • Is het weer even thuiskomen?
 • Of…...... Wat denk jij dat het zou kunnen zijn? Herken jij het ook?

trillingen


Zoals ze het mooi noemen, mag ik mij ervaringsdeskundige op diverse vlakken noemen, zo ook op internationaal zakendoen. Vele landen heb ik bezocht, wat al blijkt uit het speciale reispaspoort met de vele exotische stempels waar mijn kinderen graag 'zakenmannetje’ mee wilden spelen. Mijn muziek was altijd mee. Vocal Chillout en onder andere Armin van Buuren (heb jij die energie in werkelijkheid al eens ervaren?) zullen mij altijd blijven raken. Op de Beat maakte ik vooral ’s nachts mijn rapporten/adviezen of verslagen. In Trance verzette ik bergen werk en legde ik mijlen af op mijn pad. Of was ik even volledig (vocal) Chillout op een ver ver weg eiland in een exotisch oord. Uiteraard koos ik ook bewust mijn stilte momenten. Gewoon even helemaal niets! (neen dat heeft niets met de oude cup-a-soup reclame te maken). 

 

Tegenwoordig vertel ik over en laat ik mijn clienten in Praktijk Osephius het belang van onder andere de energie van muziek ervaren. Wat deze trillingen in jouw systeem werkelijk positief kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld tijdens trauma healing, na transformaties of even als onderbreking kan er muziek afgespeeld worden welke cliënt op dat moment intuïtief zelf kiest en cliënt heel veel ‘zegt’. Of wordt er individueel en/of met groepen op het ritme van de muziek bewogen. Ook in het wiel of kring worden muziekklanken gebruikt om beter in contact te komen met….

 

helend


En, vandaag realiseer ik mij opnieuw dat het echt waar is wat ik over breng aan mijn clienten.

 

"Muziek werkt helend!"

 

Want door een aantal vocal Chillout nummers, die ik intuïtief na vele jaren aanzet, ben ik opeens niet meer hier en nu. Echter gewoon weer even daar ergens in tijd… zonder zorgen, zonder blokkades, zonder weerstand, zonder gegijzeld te zijn en wat nu (af) zou moeten. Verleden, heden en toekomst zijn in mijn spontane Quantum Jump werkelijk één! Alles lijkt vanzelf te gaan en ben ik werkelijk in flow.

 

De energie van muziek helpt jou bewust te groeien vanuit innerlijke kracht naar wie en/of wat jij werkelijk wilt zijn!

 

Nu jij zover bent gekomen, lees dan DIT ook eens.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31 6 21 55 66 00

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Janna (dinsdag, 30 juli 2019 16:09)

  Hoe herkenbaar om bij muziek tot een grote geestelijke prestatieflow te komen.Tijdens....?Huiswerk , oplossen van vraagstukken,gevoelsmomenten etc.
  Het gevoel Einstein te zijn met alle antwoorden.
  Nu kan ik niet weten hoe die zich voelde.Maar helaas kan ik mij enkel bedienen met woorden.Met muziek erbij gaat dat beter!!

 • #2

  Ronald Osephius (dinsdag, 30 juli 2019 19:41)

  @Janna ik begrijp wat jij schrijft en het gaat juist bij muziek niet om de woorden. Er is zelfs een naam voor; Cymatics.
  Uit meerdere onderzoeken en voorbeelden blijkt hoe geluid, frequentie en vibratie letterlijk onze fysieke materie kan veranderen.Het blijkt ook dat geluid, frequenties en vibratie gebruikt kunnen worden als een effectieve helingsmethode.