Ik wil graag even jouw aandacht

"Als wij 'thuis' zijn op Ibiza dan hebben wij een traditie. Zo vroeg mogelijk ontbijten. Het liefst met twee verse eitjes erbij en dan relaxed naar 'onze baai'. Alleen een aantal locals zijn er dan om in alle rust te zwemmen. En wij om het eiland met haar prachtige energie wakker te voelen worden. En, ook een beetje zien... :-)  Zonder woorden zitten wij dan op 'ons strandje' en begeven ons dan op een onafgesproken moment naar een lokaal, misschien wel 'ons', restaurantje voor een zumo de naranja en een cafe con leche grande. Voor ons is dat elke keer weer thuis komen en (gewoon) zijn......"

 

reizen in tijd


Toen ik op één van mijn reizen een sjamaan mocht ontmoeten, begreep deze niet veel van op vakantie of ergens anders willen zijn. Hij gaf mij toen aan dat hij met visioenen en visualiseren overal kon zijn. Hij met iedereen en alles in verbinding stond en dit kon voelen en zien wanneer hij bij zichzelf naar binnen ging. En eerlijk gezegd doe ik dat onbewust ook elke ochtend. Alleen ik ben dan niet overal. Ik ben daar waar wij zo graag zijn.

 

koffie ruiken


Eerlijk gezegd had ik het zelf geeneens door. Totdat ik mij gewaar werd dat ik elke morgen in Nederland, na mijn "Me-time",

 

(Me-time? Ja, Me-time. Hoe vroeg ik ook ergens moet zijn, ik heb altijd een standaard ritueel voor mijzelf. Ontbijten, wassen, aankleden, met de honden naar buiten zonder telefoon, gronden, mijn ochtend intentie zetten, mediteren, banaantje, lezen en dan koffie. Hierna ben ik  dan voor de wereld beschikbaar)

 

als een vast ritueel aan mijn koffie sta te ruiken. En weg ben ik.... ik ben weer thuis. Zit in volledige rust op 'ons vaste plekje' helemaal te zijn.Gewoon door even diep in te ademen, te ruiken, mijn ogen te sluiten, het mij voor te stellen en waar ik nu ben los te laten door uit te ademen.  

 

aandacht


Ben jij jou hiervan bewust dat jij dit misschien ook wel doet? Kan jij jou dit voorstellen? Rituelen en tradities zijn er onder andere om aan iets aandacht te geven. Aandacht is misschien wel het allerbelangrijkste in ons menszijn. 

 

Het staat voor mij nog steeds voor erkenning vanuit verbindende liefde. 

 

Nu jij toch zover bent gekomen, lees DIT dan eens.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31621556600

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0