Wie of wat is jouw rots?

"Zo af en toe kijk ik korte stukjes van de internationale afleveringen van X factor, Voice of … Got Talent. Ik vind het mooi om te zien hoe iemand het podium krijgt, soms eigen grenzen durft te verleggen en vanuit hart en buik zichzelf durft te tonen. Misschien zelfs vriend en vijand hierdoor weet te verrassen. Het kan mij echt raken. Josh Daniel wordt in the X factor UK 2015 door Simon Cowell gevraagd of hij alleen woont? “I live with my mum. She is my rock!” Een rots is iets of iemand die er altijd is om jou te ondersteunen. Wie en/of wat is jouw rots?"

 

rots in de branding


Een steun en toeverlaat hoeft niet alleen in een persoon gevonden te worden. Rotsen kunnen er op allerlei manieren zijn. Het gaat erom bij wie of wat jij het gevoel toelaat van;

  • Veiligheid.
  • Vertrouwen.
  • Geborgenheid
  • Vervulling.
  • Verbondenheid.
  • Vergeving.
  • Dankbaarheid.
  • Van betekenis zijn.

Wie of wat door jouw, door de jaren heen opgebouwde, grenzen mag. Denk maar eens terug aan jouw knuffel uit jouw kinderjaren. Als dat geen rots was?

 

rots dichtbij


Persoonlijk heb ik veel een steentje in mijn zak om mij te herinneren dat er altijd een rots is. En dat ondersteuning zelfs dichterbij is dan dat wij nog wel eens willen vergeten. Dit steentje omvat voor mij het universum en doet mij eraan denken dat dit allemaal/de rots in mij is. Met mijn partner hebben wij samen Moqui Marbles stenen. De kinderen noemen het indianen ballen. Deze stenen zijn een mannetje (rechtsdraaiende energie) en een vrouwtje (linksdraaiende energie). Als één van ons wat langer van huis gaat, neem ik de vrouwensteen mee en mijn partner houdt dan of neemt de mannensteen mee. Hierdoor blijven wij verbonden en heeft de steen, vanuit de gedachte van de vier windrichtingen/elementen, voor ons een grote betekenis. Heb jij ook dit soort rotsen voor jouzelf? En, nogmaals dit hoeft echt niet een persoon/partner te zijn. 

 

der fels


Het gevoel van een rots kunnen zijn heeft Xavier Naidoo zo mooi verwoord in zijn lied Der Fels.

 

De positieve invloed van rotsen zoeken wij vaak buiten ons. Echter als jij dit nu eens in jouzelf ervaarde? Het geloof in jouzelf, jouzelf vertrouwen, het op jouzelf bouwen, veilig voelen in jouzelf. Het licht in jouzelf ziet. Jouw liefde in jou mag ervaren. Dat jij jouw eigen rots durft te zijn! Dat wat jij bij een ander denkt te vinden, misschien wel nodig denkt te hebben van een ander, dit werkelijk in jouzelf van binnen weet te ontdekken.

 

Jouw innerlijke kracht!

 

Ik gun het jou dat jij jouw eigen rots mag zijn. En, natuurlijk rotsen om jou heen…… waardoor jij die stevige, flexibele meebewegende rots voor jouzelf en voor anderen kan zijn omdat het werkelijk van binnenuit komt. 

 

"Zorg ajb goed voor jouzelf!"

 

Josh daniel


Ben jij eventueel nieuwsgierig wat er precies met Josh Daniel gebeurde? Dan heb ik voor de zekerheid de link toegevoegd. 

 

Oh ja, als jij nu toch zo ver bent gekomen met lezen, lees dan DIT ook eens.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31621556600

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0