Minimaal 150 kg aan Herinneringen

Een aantal dagen geleden is ASK Papiervernietiging weer bij Praktijk Osephius langs geweest om de verplichte vernietiging te doen van mijn archief. 150 kg aan papier en mappen werd direct voor de deur vernietigd. Echter het is niet zomaar even papier dat door de shredder gaat. Dankbaar wordt er afscheid genomen van wat heel veel van betekenis is. En, er blijft altijd iets moois achter. Herinneringen! 

 

dankbaar


Als wij bij ons thuis iets wegdoen dan danken wij het voor het gebruik ervan, voor wat het is en wat het voor ons heeft betekent. Voor de relatie die wij ermee hebben (gehad). Onderzoek in Japan bij rijke mensen heeft onder andere aangetoond dat elke keer dat ze geld uitgeven deze mensen het geld liefdevol bedanken. Daarnaast activeert dankbaarheid diverse positieve stofjes in jou. Jij voelt jou goed door dankbaar te zijn. Zo heb ik dus ook de 150 kg aan papier bedankt. Minimaal voor alle energie, de relatie en herinneringen dat dit papier vertegenwoordigt. Voor de betekenis dat het heeft voor mijn cliënten of opdrachtgevers, hun familie en vrienden, alle betrokkenen en alles rondom en inclusief mijzelf. 

 

Hoe sta jij dagelijks stil bij dankbare momenten?

 

Herinneren


Om het archief zo bij elkaar te zien, is het een indrukwekkend bezit. Echter, zoals veel bezittingen, nam het veel ruimte in, dient het beschermd en bewaakt te worden. De digitale cowboys zullen dan na dit schrijven wel contact met mij opnemen dat het ook allemaal de cloud in kan. Echter onderzoek wijst nog steeds uit dat het schrijven van jouw verhaal met de hand (Narrative exposure), het maken van tekeningen en het jou creatief uitdrukken van jouw gedachten/gevoelens/gedragingen een diepe helende werking heeft. Een reden voor mij om met mijn cliënten en opdrachtgevers onder andere met pen/potlood/stift/verf en papier te blijven werken. Het gaat mij vooral om het absorberen en installeren van hun (nieuwe) herinneringen en het helen daarvan. En, gebruik te maken van creatieve wijsheid. 

 

Het kunnen, durven, mogen, willen en doen herinneren;

  • Hoe zijn die bij jou opgeslagen?
  • Kan, Durf, Mag, Wil en Doe jij deze op-(te)-halen?
  • Met daarbij ook de negatieve, minder leuke, kwetsbare en pijnlijke herinneringen? 

 

Want ik ben eerlijk om te schrijven dat in die 150 kg echte diepe heftige shit zit. Echter hoe heb jij geleerd hier mee om te gaan? Durf jij ook negatieve herinneringen op te halen, er van te leren, te accepteren, te vergeven en te danken?

 

Als jij zover met lezen bent gekomen, lees dan ook DIT eens.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

ronald@ronaldosephius.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0