Heb jij (vandaag) jouw best gedaan om naar jouw lichaam te luisteren?

Ken jij de uitspraak; 'Wie niet horen wil, moet maar voelen'? Van die spreuken/gezegden die jij misschien wel op de basis school/lagere school hebt mogen leren en waarvan wij meestal denken: "Gauw vergeten". Alleen er zit veel meer wijsheid achter dan dat menigeen weet. Waarom? Lees snel verder......

 

Elizabeth gilbert


In de Happinez 8 uit 2017 staat een column van Elizabeth Gilbert. De schrijfster van de internationale bestseller 'Eten, bidden, beminnen' Welke is vertaald in meer dan 30 talen en wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn verkocht. 

 

In deze column gaat zij in op het moment dat zij besloot om naar haar knie te gaan luisteren. "Ok" zal jij misschien nu denken.

 

"Ik haak nu al af." 

 

Dat is wat diverse cliënten van mij in het begin ook denken en zelfs zeggen als ik hen voorstel hetzelfde te doen. Op zoek gaan naar jouw blokkade door te luisteren naar jouw lichaam.

 

In Praktijk Osephius wordt deze methode; 'Luisteren naar jouw emoties' genoemd.

 

meer luisteren en dan doen in plaats van praten vanuit weten


Elizabeth Gilbert schrijft onder andere " Ik heb alles geprobeerd..Na verloop van tijd legde ik me er bij neer. Ik heb een slechte knie. Op een dag deed ik iets onverwachts. Ik besloot naar mijn knie te gaan luisteren....En toen sprak mijn knie. Toen mijn knie doorhad dat ie mijn aandacht had, ging ie los" En dat is precies de gedachte achter mijn methode Luisteren naar jouw emoties.  

 

Vaak heb jij al zoveel geprobeerd en toch merk jij een ongemak, een blokkade. ('Sterker nog; sommigen mensen zijn zich er geeneens van bewust. Pas als ze hierin begeleid worden, worden ze zich gewaar van wat zich in het lichaam van hen afspeelt.') Jij merkt dat jij jou niet verder kan ontwikkelen c.q. groeien.

 

Terwijl het antwoord en dus de oplossing in jou zit! Door te luisteren en dan te doen. Door liefdevolle kinderlijke vragen te stellen aan jouw lichamelijke blokkade. En te luisteren naar het antwoord. Dit antwoord te bevestigen. Zodat het (wat onder jouw blokkade zit en vaak het gekwetste of getraumatiseerde deel genoemd) eindelijk gehoord wordt. In plaats van veel te praten en de oplossing (wetenschappelijk) denken te weten, is het nu jouw lichaam dat jou de antwoorden geeft. Uiteindelijk krijg jij dan inzicht in jouw remmende of beperkende overtuiging. Welke er PROFESSIONEEL als PERSOONLIJK kunnen zijn.

 

remmende of beperkende overtuiging


En als het antwoord daar is. Jouw negatieve geloof over jouzelf bekend is gemaakt en kan jij werkelijk tot actie komen. Namelijk als eerste jouw remmende of beperkende overtuiging omzetten in een;

 

POSITIEVE OVERTUIGING

 

Hoe? Kom langs dan gaan wij samen deze mooie ontmoeting aan. En leer jij deze prachtige tool zelf toe te passen.

 

Elizabeth Gilbert kon gelijk de volgende dag al 5 kilometer zonder pijn hardlopen. Voor iedereen zal na het inzicht de zogenaamde tijd van transformatie anders zijn, echter geloof erin dat wat Elizabeth schrijft daadwerkelijk werkt. Ook uiteraard dat bepaalde lichamelijke ongemakken nog steeds aandacht behoeven van de medische wetenschap. Echter dan kan jij het eventueel combineren met een EN EN aanpak. 

 

Jij wilt toch ook (door)groeien?

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31 (0)6 - 21 55 66 00

 

PS Op bovenstaande foto sta ik op een besneeuwde berg met een methode ontvangen. Ook een prachtige manier om nieuwe positieve overtuigingen daadwerkelijk tot jou (in jouw lichaam) te nemen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0