Nederland 75 jaar bevrijd en hoe vrij voel jij jou nu?

"Vijf jaar geleden schreef ik een blog met aan jou de vraag wie jij herdenkt? Wil jij dit blog nog lezen, klik dan HIER. Dit jaar vieren wij 75 jaar bevrijding van Nederland. Het jaar waar wij geconfronteerd zijn met de energie van Corona (COVID-19) en het voor mij, vanuit de vele voorbeelden uit mijn Praktijk en buiten de deur, steeds duidelijker wordt dat wij meer en meer gevangen zijn. In ons ZELF. Gevangen door ANGST! Hoe weet jij of jij hiervan bevrijd bent?"

 

Emotioneel en mentaal


Het begint al met het door elkaar halen van jouw emoties Bang/Vrees (Fear) en jouw mentale (blokkade)laag Angst (Anxiety). Bang en Vrees is een Instinct wat voor jou een positieve reactie kan oproepen als jij hier nog naar wilt/kan luisteren. Als er een Beer voor mij staat, hoeft deze zich niet nog eens groter te maken. Mijn Instinct geeft overduidelijk aan wat er te doen staat.

 

Angst is een mentale last die de mens zichzelf heeft opgelegd voor de onbegrensde mogelijkheden van zichZELF. Zowel binnen als buiten jouZELF. Stel jou toch eens voor dat alles wat jij wilt werkelijk kan? Wel eens midden op de oceaan geweest en dan om jou heen gekeken? Wat een fantastische ruimte! Echter bij jou kan het dan zijn, zoals bij heel veel mensen, dat die ruimte gewoon weg teveel is en ga jij hierover nadenken. Realiseer jij bij jouZELF een oerAngst (voor overvloed). En, ga jij de ruimte kleiner denken en boeien aanleggen waarbinnen jij van jouZELF mag bewegen. Ik heb er al eens eerder over geschreven. Klik maar hier voor In flow zijn! Jij maakt jouZELF kleiner door jouw eigen gedachten. En, dan is jouw kleine/valse ZELF door jou geboren.

 

 Voor die gedachte aan overvloed wordt door jou, vanuit jouw mentale Ego, een werkelijkheid geschept om maar niet toe te geven aan de aanwezige oneindigheid buiten jouZELF. Welke werkelijk binnen jouZELF aanwezig is. Jouw beperkende gedachten over gebeurtenissen buiten jouZELF nemen jouw gevoelens over. Denk hierbij aan;

 • roddelen
 • oordelen
 • verzinsels
 • inhaligheid
 • steeds beter dan
 • jaloezie
 • veroordelen
 • steeds meer dan
 • vul hier jouw eigen ideeën in......

In de Praktijk worden hier diverse methodes voor gebruikt om de verschillen te laten zien en voelen.

 

Daarnaast wordt Angst buiten jou gebruikt om macht en controle over jou uit te oefenen. Zolang jij maar klein wordt gehouden. Gelijk jouw eigen gedachten beeld over jouw kleine ZELF. Waarschijnlijk kan jij jou hier wel een aantal voorbeelden bij voorstellen?

 

Echter er is ook Angst bij jou voor wat binnen jou is. Voor jouw verleden!

 

jouw verleden


Veel cliënten hebben de wil om vrij te zijn. Bevrijd te zijn van. Zo vrij als een vogel. Bevrijd waarvan? Dat is per cliënt verschillend. Echter het blijkt dat velen van hen gevangen zitten in hun eigen verleden. De donkere kant waarvoor ze Angst hebben. Hun demonen waaraan ze liever geen aandacht meer aan willen/kunnen besteden. Hetgeen ook vaak in de Praktijk blijkt tijdens voorgestelde oefeningen/methodieken. Het verleden laten ze het liefst achter hen zonder er nog naar om te kijken, zichzelf mee te confronteren of bij naar binnen te gaan.

 

Echter het verleden heeft jouw concrete mentale Ego gevormd. Heeft emotionele gaten in jou achtergelaten waardoor jij vanuit jouw behoefte dagelijks patronen (negatieve overtuigingen en emoties) toont welke op jacht zijn naar erkenning en bijzonder zijn. Incoherente patronen die jou juist gevangen houden. Het land is dan wel bevrijd alleen veel van de bewoners zijn in hun dagelijkse jacht steeds meer gevangen zolang ze hun ware ZELF niet bevrijden. 

 

"Het pad der liefde leidt maar jouw ware ZELF"

 

jouw bevrijding


Als er met alle eenvoud naar Angst wordt gekeken dan is de tegenhanger hiervan Vrede/Liefde. Vanuit jouw harte kracht. Jouw (hogere) Intuïtie. Hiermee kan de bevrijding van jouw grote/ware Zelf beginnen. Denk hierbij aan;

 • vertrouwen
 • (gronding) bewuste ademhaling
 • acceptatie angst
 • MOED
 • acceptatie liefde
 • de juiste balans
 • stoppen met oordelen
 • bewust DOEN
 • jouw verleden werkelijk willen herinneren
 • rust
 • (narrative/mythe) jouw verhaal doen over jouw verleden
 • de natuur in
 • (zelfliefde) geloven in jouzelf
 • creëren van coherente patronen
 • meditatie
 • vergeven. 

vergeven


Het  beste anti-gif tegen Angst is vergiffenis. Vergeven. 

 

Door (vooral) jouZELF en anderen te vergeven, gaat het weer stromen in jou. Ho'oponopono kent een eeuwenoud vergevingsritueel.

 

Bij elke negatieve gedachten en/of emotie over iets in of buiten jou, zeg jij dit ritueel op. Net zolang totdat het in jou stroomt.

 

Waarbij overigens voor velen de zin; "Ik houd van je" de moeilijkste lijkt om tegen zichZELF uit te spreken.

 

Hoe mooi zou het toch zijn dat niet alleen het land bevrijd is, echter dat jij ook daadwerkelijk vrij bent?! Zodat jij kan meedrijven in die enorme oneindige oceaan aan mogelijkheden.

 

Wil jij jou werkelijk bevrijd voelen, begin dan met vergeven. Uiteraard kan jij hierbij de juiste ondersteuning krijgen. Neem gerust CONTACT met mij op.

 

Met inspirerende groet

 

Ronald Osephius

+31(0)6 21 55 66 00

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Pia Schubert (dinsdag, 05 mei 2020 21:02)

  Mooi geschreven.
  Voor mijn gevoel ben ik al veel bezig om mezelf te bevrijden.
  Mijn angst ligt niet in hoe het nu gaat, maar vooral in het niet terug willen naar hoe het was voor deze "crisis".

 • #2

  Ronald Osephius (woensdag, 06 mei 2020 16:34)

  @Pia Schubert dank je wel en respect dat jij jouw angst voor hoe het was voor deze "crisis" deelt. Ik snap je. Probeer ajb (met begeleiding) naar deze angst te gaan, zodat deze er niet meer hoeft te zijn en jij jouzelf nog meer bevrijdt.